Gå til innhold
Arkivverket
Britt Frank

Hvem var Fattiglem Anna Johanna Olsen/ Olsd.

Recommended Posts

Britt Frank

Hun fødte sønnen Ole Andreas Hansen "paa sygehuset" 25/3-1827, han ble døpt 8/4-1827 i DK - (barnefar er soldat Hans Hansen Ramsoe).. Det er ikke nevnt hvor Anna kom fra eller noe om hennes alder.

 

I FT 1875/ Hamre er Ole Andreas' fødested notert med Sandviken. Jeg trodde derfor at han var født på Lasarettet og skrev til Byarkivet. Derfra fikk jeg vite at han må være født på det gamle sykehuset på Engen, pasientregnskapene derfra sier ingenting om fødested eller fødselsdato til Anna.

 

Men de fant Anna og Ole Andreas i lister over barn som ble utsatt på landet - i 1830 er han oppført som pleiebarn hos Ole Halvorsen på Mundal/ Hamre, betalt fra fattigvesenet i Korskiskens sogn.

Eldre protokoller skal ligge på SAB - mulig at det står noe mer der om Anna da sønnen ble utsatt i 1827?

På DA finner jeg under Fattigstell ingen data fra disse åra.

 

Under "Gravlagde i Bergen 1816-1886" finner jeg en Anna Olsd. som kunne "passe" - Pige og Almisselem, død 23/8-1832 (DK), 23 år, under bustad står "Fra Hospitalets Fattighus" - men om det er henne blir jo bare gjetting sålenge jeg ikke vet noe om når Anna Johanna Olsd. var født.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.