Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Solfrid Vestaberg

Bidrag på pleiebarn?

Recommended Posts

Solfrid Vestaberg

Hei

 

Johannes Andreas Pedersen ble født 05.10.1898 hvor jeg av en merkelig grunn har skrevet på pleiestiftelsen i Bergen, men tror det må være feil? (fint om dere har mulighet til å avklare dette) Dog så finner jeg dåpen stadfestet 27.11.1898 i St. Johannes kirke i Bergen.

 

Min oldemor måtte dessverre sende dette barnet fra seg i første omgang og han vokste opp på Toskø gård i Manger hos pleieforeldrene Ole Gundersen og Elline Johannesdatter. Min oldemor prøvde å ta han tilbake noen år senere når hun hadde giftet seg og fått flere barn, men han trivdes ikke og de lot han flytte tilbake til sine pleieforeldre. Kan man finne noe dokumentasjon på dette hva gjelder pleieforholdet?

 

Jeg har jobbet en del med å prøve å finne ut hvem som egentlig var hans far eller om Peter Johnsen er bare en oppdiktet person. Vil det noen sted foreligge krav om bidrag i denne saken, hvis isåfall hvor skal jeg henvende meg for å eventuelt få ett svar på det?

 

Så langt har jeg søkt i dåp, konfirmasjon og vielse uten å finne noe mer svar om hvem Peter Johnsen kan være, men bortsett fra navnet og fødselsår 1871 så har jeg ikke funnet noe mer.

 

Mvh

Solfrid

Share this post


Link to post
Share on other sites
Yngve Nedrebø

Mange fødsler i Bergen i 1898 fant sted på Fødselsstiftelsen, men jeg finner ikke denne der. Pleiestiftelsen var for personer rammet av lepra. Det fant nok fra tid til annen sted fødsler der, men ikke mange.

 

Jeg finner ikke dåpen i kirkebok for Johannes menighet, Bergen.

 

Fattigvesenet har kanskje hatt en rolle i utsettingen av barnet. Arkivet etter Bergen fattigvesen ligger i Bergen byarkiv.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.