Gå til innhold
Arkivverket
Solfrid Vestaberg

Bidrag på pleiebarn?

Recommended Posts

Solfrid Vestaberg

Hei

 

Johannes Andreas Pedersen ble født 05.10.1898 hvor jeg av en merkelig grunn har skrevet på pleiestiftelsen i Bergen, men tror det må være feil? (fint om dere har mulighet til å avklare dette) Dog så finner jeg dåpen stadfestet 27.11.1898 i St. Johannes kirke i Bergen.

 

Min oldemor måtte dessverre sende dette barnet fra seg i første omgang og han vokste opp på Toskø gård i Manger hos pleieforeldrene Ole Gundersen og Elline Johannesdatter. Min oldemor prøvde å ta han tilbake noen år senere når hun hadde giftet seg og fått flere barn, men han trivdes ikke og de lot han flytte tilbake til sine pleieforeldre. Kan man finne noe dokumentasjon på dette hva gjelder pleieforholdet?

 

Jeg har jobbet en del med å prøve å finne ut hvem som egentlig var hans far eller om Peter Johnsen er bare en oppdiktet person. Vil det noen sted foreligge krav om bidrag i denne saken, hvis isåfall hvor skal jeg henvende meg for å eventuelt få ett svar på det?

 

Så langt har jeg søkt i dåp, konfirmasjon og vielse uten å finne noe mer svar om hvem Peter Johnsen kan være, men bortsett fra navnet og fødselsår 1871 så har jeg ikke funnet noe mer.

 

Mvh

Solfrid

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Yngve Nedrebø

Mange fødsler i Bergen i 1898 fant sted på Fødselsstiftelsen, men jeg finner ikke denne der. Pleiestiftelsen var for personer rammet av lepra. Det fant nok fra tid til annen sted fødsler der, men ikke mange.

 

Jeg finner ikke dåpen i kirkebok for Johannes menighet, Bergen.

 

Fattigvesenet har kanskje hatt en rolle i utsettingen av barnet. Arkivet etter Bergen fattigvesen ligger i Bergen byarkiv.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.