Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Karin Moen  Oslo

QR-kode på gravsteiner

Recommended Posts

Reidar Oddløkken

Ja noe nytt finnes det stadig på i den digitaliserte hverdagen og verden, og på en måte enda en ny ting en ikke visste at en hadde bruk for! Men vil ikke gjøre meg til dommer over behovet:-)!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tore S. Falch

QR-koder på gravstener - og nå strekkoder på avdøde - se artikler på Kyrkans tidning og VG-nett.

 

Selv mener jeg vi alle bør ha en chip i nakken med alle nødvendige opplysninger om f.eks. identitet, sykdomshistorie, organdonorkort, medisinbruk (- og kanskje slektstavle?).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tore S. Falch

Og når vi først er inne på dette temaet, bør vi visstnok også tenke på hva som skjer med våre digitale fotspor og profiler etter at vi har forlatt denne verden. Se dette danske tilbudet på eftermail.dk - og les om det på TV2s sider her.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Reidar Oddløkken

Og når vi først er inne på dette temaet, bør vi visstnok også tenke på hva som skjer med våre digitale fotspor og profiler etter at vi har forlatt denne verden. Se dette danske tilbudet på eftermail.dk- og les om det på TV2s sider her.

 

Ja, her er det nok et poeng!

 

Et skrevet ord blir vel stående til evig tid?

 

Vet ikke hvem som skal rydde den digitale aktiviteten en vakker dag, men ser at folk som døde for flere år siden fortsatt står som medlemmer med bilde og vice-versa i enkelte fora, så det er nok noe en kanskje skal ha i bakhodet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Leif Biberg Kristensen

Om jeg får lov å synse litt om originaltemaet, så føler jeg at det blir helt feil å gå bort til en gravstein, holde mobilen inntil en QR-kode for deretter å få opp et mer eller mindre tilfeldig utvalg bilder av den avdøde på skjermen. Jeg foretrekker å ha mine egne bilder i hodet når jeg besøker gravene til avdøde familiemedlemmer, og føler at jeg kommer dem nærmere på den måten.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kjell Alsén

Leif, det kan jo være at du ikke har sett personene i live, men bare hørt snakk om de. Da kan det jo være greit med et bilde av dem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Leif Biberg Kristensen

For all del, jeg vil ikke være helt kategorisk og si at dette bare er tull. Men et bilde av en person sier ikke noe om personens egentlige vesen, og kan like gjerne stå i veien for inntrykket av en person som å formidle det. Jeg tror helst at det vil svekke den umiddelbare opplevelsen av å stå overfor gravstedet til en avdød. På sett og vis har jeg forståelse for muslimene og deres negative holdning til avbildning av mennesker, selv om jeg personlig ikke har noen gudstro.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Svein O. Tislevoll

Foretrekker heller at man begynner med ett bilde eller portrett på hver gravstein (to portrett der det er to som er gravlagt osv.) På den måten kan man se vedkommende uten at man må bruke mobiler eller annet utstyr. Slike portretter er visstnok alt vanlig å ha på gravsteiner i noen land, har sett døme på det her i landet også, men var ganske sjelden før i tiden, litt oftere i nyere tid. Det med mobiler og strekkoder er vel mest for at mobilselskapene vil ha inn noen kroner ekstra. Ved portretter på gravsteinene vil det jo koste litt å få det montert, men ingenting etterpå. Portrettene som jeg har sett på gravsteiner her, er brukbart fine fremdeles, etter omkring 80 år.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ken V. Nordberg

Nå er det jo allerede mange som har minnesider for avdøde familiemedlemmer eller venner. Jeg har blant annet hatt flere venner som har måte bøte med livet i forskjellige sammenhenger og hvor dennes familiemedlemmer eller venner har etablert en webside til minne om vedkommende. Min kone har også en facebook-gruppe til minne om sine besteforeldre. En QR kode kan jo brukes til og lenke til mer eller mindre hvilken som helst webside; ikke bare YouTube, eller portrettbilder. Vi behandler alle sorg på forskjellige måter; noen lager minnesider for og hedre den avdøde. Hvis alle berørte er enige i at en minneside skal etableres og at det skal legges en link til denne websiden på gravstøtten så ser jeg i utgangspunktet ikke noe galt i det. Derimot så har private websider en stygg tendens til og være veldig midlertidig; og etterhvert så kan jeg tenkte meg at det vil være en rekke gravstøtter med QR koder som ikke fører noensteds. Men sånn er det vel med gravene selv også; etterhvert så slettes også disse.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.