Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Vidar Olsen

Sander Olsson Udbostad født ca 1743 død 23. juni 1793

Recommended Posts

Vidar Olsen

Har lett meg grønn etter slektshistorikken til Sander Olsson Udbostad, tidl. Bjelland og Grindheim / Grindum prestegjeld. Iflg. kirkeboken ble han begravd 23. juni 1793 "50 år gammel", derav min antagelse om at han er født i 1743, men etterretteligheten den gang mht. fødselsår kunne nok variere en del. Det samme gjelder tidsrommet mellom dødsfall og begravelse i hvert fall i høyereliggende områder.

 

iflg. det jeg kan se var han gift 2 ganger. Den første hustruens navn er meg ukjent, men det kan ut i fra kirkeboken synes som at hans 2. ekteskap ble inngått i 1788 med Ana Aanensdatter.

 

1. Er det mulig å få opplyst navnene på hans hustruer, hans foreldre, hans fødested og hans barn i 1. og 2. ekteskap? Helt topp om det er mulig å få opplyst ætten hans enda lengre tilbake.

 

Jeg har en løs antagelse om at han i 1. ekteskap ble far til en av min slekts forfedre: Tolleiv (benevnt Tolli i folketellingen 1801) Sandersen Udbostad født 1770 død 1827 gift med Lisbet Jonasd født 1782 - død 17. okt. 1857.

 

2. Dersom Sander Olsson Udbostad ikke er far til Tolleiv Sandersen Udbostad, er det mulig å få opplyst hvem som da er hans far?

 

3. Forsåvidt gjelder Lisbet Jonasdatter, så er hun i kirkebokens dåpsnotering 1782 oppført med far Jonas Aagedal - morens navn ikke nevnt. Er det mulig å få opplysning om fødselsår / sted for Jonas Aagedal og navn på hans hustru, øvrige barn og hans foreldre. Evt. hans ætt lengre tilbake?

 

Forsåvidt gjelder Sander Olsson Udbostad kan tilføyes at jeg, etter å ha gått gjennom div. kirkebøker, foreløpig kun har funnet en med navnelikhet født det sammet året (1743) i dette distriktet; nemlig en Sanner Svendsen - Fladen gård i Vigmostad, men til tross for at man tydeligvis brukte skrivemåten Sander og Sanner om hverandre, er det jo ikke usannsynlig at det kun er tale om tilfeldig navnelikhet. (Hertil skal medgis at jeg ikke har gjennomgått alle kirkebøkene.)

 

Mvh.

Vidar Olsen

 

PS: Jeg venter i spenning, men holder ikke akkurat pusten! Har allerede fått en viss føling med at slik gransking tar tid, når man skal gjøre det grundig og etterrettelig.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Statsarkivet i Kristiansand

Vi ser at personene som du spør om, er omtalt i Magnus Breilid: Grindheim, bd. 1, Gards- og ættesoge (1966), og vil anbefale deg å lese f.eks. s. 469.

 

Vi beklager sterkt den lange ventetiden. Det skyldes at vi ikke fikk automatisk varsel om nye innlegg i sommer. Dette er nå rettet på.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.