Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Odd Chr. Hauge

Mandal - Wilhelm Meyer, 1822

Recommended Posts

Odd Chr. Hauge

I kirkeboken for Halse 1822, finner jeg dåpsregistreringen til min tipp2-oldemor, Wilhelmine Meyer (uekte). Håndskriften er noe vanskelig å tyde for meg, men jeg ser Gismerøya og at faren Wilhelm Meyer/Meier/Mejer er en gift mann fra Hamburg. Kan det finnes det noe informasjon om Wilhelm i arkivet i Kristiansand? Har arkivet f.eks. noe informasjon om det store verftet på Gismerøy i Mandal?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Statsarkivet i Kristiansand

Det kan godt finnes opplysninger om Wilhelm Meyer i forskjellige arkiver her i huset, særlig hvis han bodde mange år i Halse. Kanskje det finnes skifte etter ham, kanskje han er nevnt i skattelister, kanskje han eide fast eiendom og nevnes i pantebøker osv. Vi kjenner dessverre ikke til noen konkret kilde der vi vet at han er omtalt. For øvrig har vi ikke noe eget (privat)arkiv etter Gismerøy verft, men det kan godt finnes opplysninger om verftet i forskjellige arkiver her i huset.

 

Vi beklager sterkt den lange ventetiden. Det skyldes at vi ikke fikk automatisk varsel om nye innlegg i sommer. Dette er nå rettet på.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Odd Chr. Hauge

Hei - det var ingen grunn til å beklage, men spennende å høre om mulighetene. Jeg vil tro at siden Wilhelm var gift med en annen og antagelig tysker, så var han kanskje bare i land i Norge for en liten periode mens skipet ble vedlikeholdt. Det er kanskje enklere å finne informasjon om mor i dette tilfellet. Takk likevel for tilbakemeldingen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.