Jump to content
Arkivverket

Sende e-post via forumet - er denne mogelegheita fjerna?


Torbjørn Igelkjøn

Recommended Posts

Tidlegare var det slik at dersom ein ynskte å kontakte ein deltakar i ein tråd direkte, så kunne ein gå inn på profilen til vedkommande og skrive melding, enten som personleg melding (PM) eller som e-post. (Dette føresette at vedkommande ikkje hadde deaktivert denne/desse mogelegheitene.) Etter diverse oppgraderingar av forumet er ikkje eg i stand til å finne ut korleis eg kan sende e-post via forumet, eg får berre opp valet om personleg melding.

 

Er e-postmogelegheita tatt vekk, eller er det berre eg som ikkje finn fram?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har også lagt merke til dette. En får dermed ikke gitt melding til de som har fylt opp PM-kvoten. Alternativet jeg ser noen har valgt, er å legge inn 'Send meg en epost' i signaturfeltet med skjult lenke til epostadressen, men jeg har ikke noen tro på at mange vil gjøre dette.

Link to comment
Share on other sites

Prøvde å lage en slik e-postlenke i signaturfeltet, men fikk det ikke til...

 

EDIT: Nå fikk jeg det til. Måtte bare forandre fra URL til -post...

.

Edited by Anne-Lise Hansen
Link to comment
Share on other sites

Dersom du holder musepekeren på navnet til det medlemmet du vil sende til, får do opp en boks. nede til venstre står det da send en personlig melding til dette medlemmet, klikk der. Mvh. Frank.

Link to comment
Share on other sites

Ja, denne er nå borte. Heller ikke på profilen dukker den opp. PM går jo fint og bruke i de fleste tilfeller; og hvis man trenger en epostaddresse går det jo an og spørre vedkommende. Men problemet dukker jo opp uansett hvis vedkommende er sjelden eller aldri på forumet og derfor ikke leser PM'ene sine.

Link to comment
Share on other sites

Dersom du sender en personlig melding PM, vil den du sender til få en vanlig E-postmelding fra arkivverket om PM. Så du trenger ikke å være innlogget på debattforum for å motta den. Mvh. Frank

Link to comment
Share on other sites

Ja, hvis disse varselene aktiveres automatisk i nyregistrerte profiler (og det må vel moderator eventuelt svare på). Det er imidlertid mulig og skru av disse varslene i kontrollpanelet.

Link to comment
Share on other sites

Det kjekke med e-post er at ein slepp å måtte gå inn på forumet for å lese den. Eg har fått så lite PM at eg faktisk ikkje hugsar om e-postvarselet inneheld sjølve meldinga. Det er litt tungvint å måtte gå inn på forumet for å lese ei melding. Ein annan fordel med e-post er at ein då berre treng å trykkje "reply" e.l. i e-postprogrammet for å svare.

Link to comment
Share on other sites

Jeg gikk tilbake i varslene mine og fant følgende epostvarsel (navn og tittel redigert bort):

 

 

Du har blitt tilsendt en ny PM

 

Sendt: 29 April 2012 - 15:17

 

Ken V. Nordberg,

 

<navn> har startet en personlig samtale med deg, med tittelen

"<tittel på melding>".

 

<navn> skrev:

======================================================================

 

 

etter dette følger hele meldingen. Så det ser ut som hele meldingen er inkludert i varselet.

Link to comment
Share on other sites

Då er nok dette ei grei løysing likevel, så lenge tilnærma alle forumbrukarane har e-postvarsling ved mottak av PM påslått.

 

Ulempa med å leggje ut epostadresse i klartekst som lenke slik Anne-Lise gjer er at ein vert utsett for søppelpost. Dette slapp ein med den løysinga som tidlegare var innebygd i forumet.

Edited by Torbjørn Igelkjøn
Link to comment
Share on other sites

Ja, en kan bli utsatt for søppelpost, (og da tar jeg den vekk igjen..), men etter hva som er opplyst, så indekseres visst ikke signaturfeltet av Google o.l.

 

Ellers ble jo alle varselsinnstillinger fjernet hos mange (alle?) ved oppdateringen, så det er flere som skriver at de ikke mottok noen melding om nytt innlegg i emner de startet og dette gjelder også innstillingene for hvordan en skal varsles om PM. Se lenke: http://forum.arkivverket.no/topic/178313-varselsinnstillinger/#entry1520045

Link to comment
Share on other sites

Nå sitter jeg ikke på hjemmemaskinen akkurat nå, men hvis jeg husker riktig så ligger ikke avsenderens epostaddresse i PM varselet uansett; så hvis man vil svare på meldingen så må dette likevel gjøres via PM på forumet med mindre man får tak i avsenders epost addresse på andre måter. Men jeg regner med at dersom noen sender meg en melding via PM så forventer de også svar på denne måten.

Link to comment
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.