Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Randi K. Strand

Henrik Peter Nikolaus Pettersen (Alstrup)

Recommended Posts

Randi K. Strand

Er det noen som kan hjelpe meg å finne ut hvor det ble av fyrvoktersønnen Henrik Peter Nikolaus Pettersen? Han ble født i Ålesund i 1891. I kirkeboken er senere påført at han har fått rett til å bruke Alstrup som slektsnavn:

 

 

http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=5720&idx_id=5720&uid=ny&idx_side=-124

 

Foreldrene, Johan Laurits Pettersen og Nikoline Josefine Michelsen, bodde på Bjørnsund i 1910. Henrik bodde da sammen med foreldrene. Faren var fyrvokter ved Bjørnsund fyr.

 

Foreldrene og søstrene hans er alle gravlagte i Oslo.

 

Skulle gjerne visst hvor det ble av Henrik og om han eventuelt ble gift. Håper noen kan hjelpe.

 

Vennlig hilsen

Randi K. Strand

Share this post


Link to post
Share on other sites
Carsten Schanche

Følgende er å lese i Aftenposten av 9-3-1936:

 

Det er nu 11 dager siden dampskibet "Lysaker III" gikk fra Rekefjord ved Egersund med en malmlast som skulde til Rotterdam. Siden har man intet hørt om båten til tross for at alle fartøier på ruten har været varslet om å holde utkikk efter den eller efter eventuelle vrakrester.

 

Reisen fra Rekefjord til Rotterdam tar vanligvis to til fire dager. Det har i den siste tid været styggevær i Nordsjøen, men rederiet oplyser at "Lysaker III" før har gjort turen under langt dårligere værforhold på normal tid. Den har ikke radiosender ombord, og selvfølgelig kan man ikke se bort fra den mulighet at den driver omkring uten å kunne varsle sin posisjon, men sannsynligvis er det ikke.

 

Et eller flere av de mange skib på ruten burde isåfall ha observert den. Med sine to hvite master, sin gule skorstein og det sorte skrog er den 1800 tonn store båt kjennelig over store avstander.

 

Den var ved avgangen fra Rekefjord ikke særlig tungt lastet, da den ikke hadde fått så meget malm ombord som ønsket.

 

"Lysaker III" blev bygget i England i 1924. Det var den samme båt, som for et par år siden vakte opsikt verden over, da den førte en kullast fra Gdynia til London, hvor man forsøkte å hindre den i å losse, og hvor affæren gav anledning til en parlamentsdebatt.

 

Skibsreder Ludvig Lorentzen, Lysaker, oplyser på henvendelse, at båtens besetning ifølge rederiets mannskapsliste består av følgende 17 mann:

 

Jeg tar bare med annenstyrmann Henrik Alstrup, f. 1. juli 1891, visstnok hjemmehørende i Molde. Man vet ikke om han er gift eller ugift.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Randi K. Strand

Tusen takk, dette var til stor hjelp. Har søkt litt rundt på nettet og fant da at Lysaker III aldri ble funnet. Hele besetningen på 17 mann omkom. Et dansk skip fant en livbåt. Via annet hold har jeg fått rede på at Henrik var gift med Borghild Rolland f. 1897 på Valestrandsfossen i Hamre, Hordaland.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.