Gå til innhold
Arkivverket
Leif Salicath

Kjøpmann Jørgen Christian Olsen gift i 1805 i Kristiansand med Ingeborg Kirstine Jørgensdatter

Recommended Posts

Leif Salicath

De giftet seg 31.okt.1805 se kb http://www.arkivverk...ny&idx_side=-91 og fikk minst 8 barn fra 1805 til 1819.

 

I kb for ekteskapet opplyses det at hun er fra Grimstad og jeg finner mulige foreldre i skipper Jørgen Christian Jørgensen og Kirstine Steffensdatter, se ft1801 http://digitalarkive...erk=406364#ovre . Ingeborg Kirstine er iflg. denne født ca 1784, trolig i Fjære - dvs. i kb. Øyestad, men jeg finner henne ikke der.

 

Skipperen er døpt 15.sep.1754 i Fjære (utenom ekteskap) http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=9456&idx_id=9456&uid=ny&idx_side=-58 (øverst på siden) og hustruen Kirstine Steffensdatter er kanskje datter av Steffen Steffensen døpt 9.mai.1721 på Tromøy, Arendal. Hun dør 23.nov.1820 i Fjære.

 

Problemet er imidlertid Jørgen Christian Olsen som jeg ikke klarer å identifisere i ft1801. Det eneste sted jeg finner ham er i Bokhylla: Borgerrulle for Kristiansand 1641-1820 hvor han først er høker nevnt i 1809, men tar ut borgerbrev for kjøpmann 8.aug.1816.

 

Hvor kom han fra ? Jeg mangler også når Jørgen Christian og Ingeborg Kirstine dør, men det må være før 1865.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Leif Salicath

Tusen takk, Jarl.

 

All informasjon mottas med takk og her finner jeg at jeg hadde feil far til Jørgen Christian Jørgensen. Hans skal altså hete Jørgen Olsen.

 

Jeg var ikke kjent med denne boken som jeg må lese grundigere for her er det mye annet som også kan løse andre av mine uløste problemer i området.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.