Gå til innhold
Arkivverket
Anett Ytre-Eide

Lærere ved underoffiserskolen i Bergen

Recommended Posts

Anett Ytre-Eide

Finnes det noen oversikt over disse? Aktuelt tidsrom er slutten av 1800-tallet. Jeg leter etter to stykker, begge med etternavn Ytre-Eide. Den enes fornavn er Samuel, den andre er jeg usikker på fordi det åpenbart er en feil i den slektsboka jeg har, er heller ikke sikker på om jeg selv har funnet riktig navn. Det kan være Absalon. Begge er brødre og født i Stryn.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anett Ytre-Eide

Samuel var elev ved Artelleribrigadens Underofficersskole i Kristiania i 1875. Men i 1900 tellinga for Bergen finner jeg fire barn og en enke med etternavn Eide, hun er enke etter en farver står det. Alle barna stemmer med det som står i slektsboka mi. Hvis det er riktig familie er det mulig i alle fall Samuel har gått over fra navnet Ytre-Eide til Eide.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anett Ytre-Eide

Har nå funnet Samuels død i kirkeboken (Korskirken), der står han oppført som farver, så det er riktig familie i folketellingen 1900. Det hadde likevel vært interessant å vite om han har jobbet som lærer på underoffiserskolen slik slektsboka mi sier.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anett Ytre-Eide

Da har jeg funnet ut mer om Samuels familie. Datteren Anna ble gift Kahrs, og det ser ut som søsteren ble barnepike hos dem. Den andre broren er fortsatt en gåte, da jeg hadde feil navn fra slektsboka. Han jeg fant døpt hette Absalon, men det betyr at det er to brødre ved det navnet. Har ikke funnet at noen av dem døde som barn. Og uansett er det en bror der et sted. I alle fall er det informasjon om barna hans i slektsboka.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.