Gå til innhold
Arkivverket
morten undseth

Ringsaker, Åsmark, Hvor?

Recommended Posts

morten undseth

Trenger om mulig litt guiding, på s. 755 i Nes bygdebok, bind 2 del 2 står det om Andreas Johannesen Kuldbunden (1843-1927) at han er fra Åsmark, Ringsaker. Hvor eksakt er dette? Er det noen som har tilsvarende bygdebøker fra Ringsaker som har noe om dette? Om noen finner noe, hva heter hans foreldre?

 

Jeg har og hatt tema omkring mannen tidligere i høst, her er det

 

http://forum.arkivve...er#entry1533290

 

Takknemlig for kunnskap om dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Helge Berntsen

Åsmarka er rett på andre siden av Næra vis a vis Kulbunden. Foreslår at du tar deg en tur, så får du det helt klart for deg !

 

Mvh

Helge Berntsen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Else Kari U Vilhelmsen

Denne karen har vi jo jobbet mye med før, grunnen til at han kalles Andreas Johannessen Kulbunden, Åsmark er rett og slett fordi det var det navnet han hadde på det tidspunktet han kjøpte skjøtet på Øverlien på Nes.Kulbunden var jo ikke noe etternavn, men pekte kun på hvor han bodde, så fort han flyttet til Øverlien ble han jo Andreas Johannessen Øverlien. Bygdebokforfatteren har jo ikke sjekket hvor Andreas kom fra hun bruker bare det navnet hun finner i skjøtet. Andreas sine foreldre var som vi har funnet tidligere Johannes Jacobsen og Maria Olsdtr. Moren bor jo som du husker hos ham i Kulbunden i 1875.

Åsmark var nok et litt større begrep den gang, i dag deler vi litt mere inn i Næroset,Åsmarka og Messenlien.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
morten undseth

Takk til dere begge, og Helge, du har så rett, var faktisk enspors fra Asker til Nes på onsdag omkring dette, men tiden og dagslyset strakk ikke til for dette omerådet. Det var egt grunnen til at jeg med ett ble hakket usikker, var det feil Andreas jeg har gått opp, da jeg ble oppmerksom på dette Åsmark i bygdeboka. Det har dere imiddlertid begge trygget meg i at det ikke er, og dermed kunne ikke saken vært bedre, igjen takk. Jeg visste da ikke hvor Åsmark var, om det var en gård eller sted eller distrikt, men det er nå oppklart.

 

Imiddlertid kan jeg og fortelle at Nes turen da gav mere utbyttet enn forhåpet, jeg fikk bla.påvist gravstøtten til , ja nå vet jeg det, Andreas Øverlien (1842-1927) på kirkegården på Stavsjø, Nes. Den gav pekepinn videre og jeg kom faktisk i kontakt med hans godt voksne oldebar og tippoldebarn, det blir jo jeg og, og hadde en flott stund der. T.o.m. bilde av han skal jeg få! Så den som leter, får litt hjelp og har litt flaks, ja den finner :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.