Gå til innhold
Arkivverket
Truls Songstad

To jenter fra Bergen til amerika i 1902. Hvilken båt har de reist med? og hvor ble det av dem?

Recommended Posts

Truls Songstad

Jeg strever med å finne ut hvor det ble av Konstance Kristine Hansen og Amalia Nilsen. De står oppført som emigranter fra Bergen 8.9.1902 og at de reiste med Skand-Amerika. Jeg kan ikke forstå annet enn det må være Scandinavian America Line, men finner det unaturlig at de tok den ruten, siden de da først måtte til Kristiansand? Ikke greier jeg å finne dem på Ellis Island heller, men hadde jeg hatt en båt som passet, så kunne jeg tatt det derifra?

Jeg finner heller ikke disse to jentene i Bergen i 1900. Den eneste som passer for meg er den jeg egentlig er på jakt etter http://digitalarkive...merk=52052#ovre

Hun er datter av en avdød husmand på Jellestad, og ikke "styrmandsdatter". Kan det være en avskrivingsfeil, eller er det forskjellige personer?

Det er jo slett ikke sikkert at disse to reiste sammen, men jeg tenker at finner jeg den ene så kan jeg også finne den andre.

Noen som føler seg kallet?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jan Weberg

Hei!

Hva med denne skuta? D/S Hekla (2) forlot Kristiansand 11. sept. med beregnet ankomst New York 24. sept. 1902. Skipet tilhørte ganske riktig det rederiet du nevner. Hvorfor de dro fra Bergen til Kr.sand først skyltes vel kanskje at dette ser ut til å ha vært den raskeste måten. De fleste emigranter på denne tiden (også fra Bergen) måtte reise med mindre "feeder ships", hovedsaklig til Hull, deretter tog til Liverpool, for så å gå ombord i en av de store damperne til Cunard, White Star Line etc.

 

mvh jan w

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Lars Johannessen

Her er Amalie i utflytterliste fra Fana i 1902 Kildeinformasjon: Hordaland fylke, Fana i Fana, Ministerialbok nr. B 3 (1898-1907), Utflyttede 1902-1904, side 151.

Permanent sidelenke: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=4521&idx_id=4521&uid=ny&idx_side=-137

Permanent bildelenke: http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20060620060137.jpg

Reisemål New York, attest utstedt 27.08.1902.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.