Gå til innhold
Arkivverket
Astrid K. Natvig

Nok en forsvinning i Lier: Anne Larine Christoffersdatter, f. 1872

Recommended Posts

Astrid K. Natvig

26. juni 1891 var Anne Larine Christoffersdatter fadder, nr. 9, Neli Margrethe: http://www.arkivverk...ny&idx_side=-39

Permanent bildelenke: http://www.arkivverk...50203020043.jpg

Det var hennes halvsøster som ble døpt, faren hennes, Christoffer Torgersen (NB står Torjusen, men det er feil), var først gift med Berte Andrea Iversdatter, som døde i 1873. Anne Larine ble født 16.10.1872 og døpt 26.12.1872. Hun bor sammen med faren og hans nye kone, Sille Andreasdatter, på Dammen i 1875-tellingen. Faren er fortsatt på Dammen i 1900 og i 1910 - da er han enkemann og kaller seg Kristofer Dammen.

 

Jeg tror også det er hun som er fadder til Kristoffer Sigurd i 1894, Anne Kristoffersdatter Sylling, men så blir hun borte. Jeg har vrengt og vridd på navnemuligheter og søkt i 1900 og 1910, under døde og emigrerte/flyttede, men hittil uten hell. Jeg fikk så fantastisk hjelp til å finne tanten hennes og kusinen, Emilie og Gunda Mathilde, så nå håper jeg at noen også klarer å spore opp Anne Larine,

 

mvh. Astrid

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Carsten Schanche
Astrid K. Natvig

Geez, I can`t find my neez, som Bob sang så flott på 60-tallet..... Du har funnet den forsvunne damen!!! Ingen tvil, for Dammen, der faren bodde, ligger i Finnemarka, og selv om den rent geografisk tilhører Lier, så går disse Glitre-plassene "om hverandre" i kirkebøkene for Lier og Modum. Jeg har derfor lett etter henne også i Modum (ikke minst fordi en av søstrene hennes giftet seg der), men ditt syn var skarpere enn mitt!

Kan legge til at onkelen hennes, Elling Torgersen, giftet seg samme dag, ser jeg. De bodde på Tronstad Brug i 1910, så da var ikke veien lang til fetteren hennes, og min bestefar, på Sørli.

 

Tusen takk - dette var storveis,

mvh. Astrid

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Astrid K. Natvig

Moren til Karl Jensen (Anne Larines ektemann), Berte Johannesdatter, var datter av Johannes Knudsen Dragseie/Mugvik, som var broren til hennes morfar, Iver Knudsen. Det betyr vel at Anne Larine/Anna og Karl var tremenninger?

Skikkelig moro, dette her!

 

Astrid

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.