Gå til innhold
Arkivverket
Terje Alfheim

Siberian Steamship, Manufacturing & Trading Company

Recommended Posts

Terje Alfheim

Siberian Steamship, Manufacturing & Trading Company ble stiftet i 1912 på Oslo Børs. Er det mulig å finne en oversikt over hvem som kjøpte aksjer der? De gikk jo med i dragsuget av revolusjonen. Etter at alle tap var dekket, hadde selskapet bare igjen 25.000 kr. av den opprinnelige aksjekapital på 12 mill kroner. Selskapet ble derfor et interessant skatteobjekt på grunn av sine store underskudd og Bergensrederiet Westfal-Larsen A/S overtok etter den annen verdenskrig selskapets preferanceaksjer og bokførte underskudd. De opprinnelige aksjer ble da verdiløse.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Seksjon for brukertjenester

Vi kan ikke se at RIksarkivet har arkivmateriale som gir opplysninger om aksjonærer i Siberian Steamship, Manufacturing & Trading Company.

 

For øvrig har vi funnet at en av stifterne av selskapet, Jonas Lied, har skrevet en bok om selskapet, En sjøvei blir til, utgitt i 1958.

 

I følge boken var selskapets første aksjonærer Elias Kiær, A. E. Derry, Chr. B. Lorentzen, Alf Whist, Olav Skavhaugen, P. C. Solberg, K. B. Gutzeit og M. Hailaust.

 

Siden var det flere utvidelser av aksjekapitalen, og det ser ut til å ha vært mange aksjonærer. Vi legger ved kopi av en innbydelse til aksjetegning i anledning utvidelse av kapitalen til 4 millioner. Kopien stammer fra J. Lieds bok. Her listes mange av de mest fremtredende aksjonærene opp.

 

Vennlig hilsen

 

Seksjon for brukertjenester

 

aksjeinnbydelse.pdf

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Terje Alfheim

Tusen takk... Skal sjekke de 28 aksjene som ligger her når de er tegnet..

 

Men ser at han IKKE er nevnt her. Det eneste jeg kan si om Conrad Sunde er at han var rentier i 1910. Eller han levde på Rentene sine og eide Søly på Jeløy. Og han tapte store mengder av formuen på dette selskapet og måtte selge Søly og kjøpte Helgerød der han døde.

 

Ha en strålende uke

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.