Gå til innhold
Arkivverket
Bjarne Bjørkevoll

Flommer i Sogn

Recommended Posts

Bjarne Bjørkevoll

Jeg skulle gjerne ha funnet stoff om flommer og skred i Sogn på 1900-tallet. Det skulle være en i 1905, en annen ca. 1920 og en 13. november i 1938. Finst det noe i arkivet om dette? Jeg er spesielt interessert i bygda Fresvik, men også i indre Sogn.

 

Mbh

 

Bjarne Bjørkevoll, Fresvik sogelag

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Yngve Nedrebø

I eldre tid ville det være naturlig at ulykker og alvorlige skader førte til reduksjon av skatteskyld. Da ville det bli holdt tingsvitne eller skjønn for å dokumentere omfanget av skadene.

 

På 1900-tallet var ikke skatteskylden lenger en så viktig faktor at man ville regne en reduksjon som viktig. Fortsatt kunne det bli holdt skjønn for å vurdere skader. Dersom det var skader på hus, kunne det være aktuelt å holde takst. Den ville oftest lensmannen ha ansvar for.

 

Dersom skadene var moderate, kan det være vanskelig å finne spor i offentlige kilder, men man kan regne med at det vil ha nedfelt seg i lokale aviser.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.