Gå til innhold
Arkivverket
Rolf-Wiggo Lystad

Skilsmisser

Recommended Posts

Rolf-Wiggo Lystad

Jeg tror en av forfedrene ble skilt på slutten av 1800 tallet. Hvor kan jeg finne opptegnelse over skilte?

Han reiste over til USA og samme dag som hans nye blivende kone ankommer Ellis Island skal de ha giftet seg. Jeg vet ikke hvor de giftet seg og er takknemlig for tips om hvordan jeg kan finne dette (Norsk Utenriksstasjon?).

mvh.

Rolf@lystad.info

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Terje Alfheim

Noen finner emigranter i en fei, andre lurer på hvor de tar det fra. Tenkte jeg skulle dele litt av min egen erfaring. Dette er 'mine' kilder. Andre sverger kanskje til helt andre. Husk at ingen kilder er komplette eller feilfrie.DA FOLKETELLINGER OG EMIGRANTLISTER - Gjør skikkelig grunnarbeide først.ELLIS ISLAND - http://www.jewishgen...EIDB/ellis.html En liten favoritt hos meg når alt ser helt umulig ut. Det er utrolig hva enkelte heter når de ankommer Amerika.BYGDEBØKER - kan fortelle så mangt om de som emigrerte.FOTOGRAFIER - bildene som kom hjem fra Amerika forteller gjerne noe om hvem som har tatt bildet. Hvem er fotografen, når og hvor virket han. Står det noe bak på bildet?BREV -Hvor og når er brevet stemplet?FAMILYSEARCH - Lenke Kirkebøker, anetavler, gratis index til 1880- telling mm. Velg selv i venstre marg.SURNAME NAVIGATOR - http://www.rat.de/ku...n/navigator/ - alt i ett for den som er ny. Minus for mangel av fornavn.GENEALOGY.COM - http://www.genealogy.com/index_r.html - bl.a. index 1910 gratis.ROOTSWEB - http://www.rootsweb.com/ - genial, inneholder mangt og megetANCESTRY.COM - http://www.ancestry.com/ Kjempebra, men en betalningstjeneste. Et stykke på vei kommer du gratis, men du verden så irriterende det ikke er å komme videre!

NORWAY HERITAGE - http://www.norwayheritage.com/pasquest.asp emigranter i perioden 1825 til 1875

 

Dette er hva jeg bruker. Men selv jeg finner ofte ikke frem her og har mang en gang fått hjelp, selv fra plasser jeg selv har søkt på. Med erfaring kommer også bedre forståelse av de forskjellige plasser å leite...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.