Gå til innhold
Arkivverket
Henning Andersen

Bilder fra Norge under 2. verdenskrig

Recommended Posts

Henning Andersen

Hei.

Jeg har arvet endel bilder etter min mor som alle er tatt i Norge under 2. verdenskrig. Foranledningen til hvorfor jeg har disse bildene er at mammas tante jobbet på Rikshospitalets røntgenavdeling og stod for fremkallelsen av bilder tatt av forskjellige personer under 2. verdenskrig. Jeg kan lite om motstandsbevegelsen i Norge, men tror allikevel bildene ble brukt f.eks til løpeseddler og annet materiale for opprettholdelse av motstandsviljen i Norge. Jeg vet i hvert fall at min bestefar distribuerte slik matriell i Oslo. At han var nær ved å bli arrestert er en annen historie.

 

Jeg har altså disse bildene i min besittelse og har på en måte ingen interesse av å ha de liggende. Derfor er spørsmålet mitt om disse er av interesse for Riksarkivet? Bakpå nesten alle bildene er skrevet stedet bildet er tatt: Elverum, Minnesund, Dovrebanen, Narvik, Bergen, Ålesund, Fornebu i Oslo, Lesjaskogsvatnet, Nordland, Bodø, Stavanger, Namsos, Hvalsmoen ved Hønefoss, Kristiansund. Noen bilder står det ikke noe på baksiden. Det er videre bilde av Kong Haakon, Prins Olav, Churchill og bilder av plakatoppslag både fra Nazister og motstandsfolk. Bildene er tildels små i størrelse, men de er såpass skarpe at de fint lar seg scanne til større detaljrikdom. Det er ialt 63 bilder i svart/hvitt.

 

Er dette noe av interesse for Riksarkivet, er det noen andre som kunne tenkes å motta dette, eller kan jeg bare kaste dem?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Seksjon for brukertjenester

Dette høres interessant ut. Dersom du sender en e-post med telefonnummeret ditt til riksarkivet@arkivverket.no vil en av våre medarbeidere ta kontakt for å avtale et møte hvor vi kan se på bildene.

 

Vennlig hilsen

 

Seksjon for brukertjenester

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Henning Andersen

Takk for svar, epost sendt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.