Gå til innhold
Arkivverket
Terje Alfheim

Johann Hagemann, telegrafist

Recommended Posts

Terje Alfheim

Jeg søker informasjon rundt en Johann Hagemann, vi vet ikke når han er født,hvor eller noe annet særlig. Det vi vet er at han tok utdannelsen som telegrafist på Oscarsborg, og hadde læretiden i handelsmarinen.

 

Under krigen så bemannet han en sender i Krokskogen. Han ble avgitt derfra til Totenåsen førsommeren 1944.

Han hadde dekknavn C/Klaus Berg og senderens navn var Cormorant.

 

Den eneste Johann Hagemann jeg har funnet er født 1916 og døde 1996 i Kristiansand, om dette er rett person vet vi ikke. Kan noe hjelpe til så vi kan få inn rette opplysninger om han i boken som blir skrevet om motstandsarbeidet på Toten i 1940-45? Boken ha rsom mål og komme ut tpå nyåret.

 

Ha en strålende dag.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Eivind Kinck

Den Johann Hagemann som ble født i 1916 og døde i 1996 i Kristiansand må være den samme person som var venn av mine foreldre. Jeg mener å huske at han i sine yngre år hadde vært telegrafist, men jeg kan ikke bekrefte de detaljene du siterer. Han har imidlertid etterkommere som lever idag som muligens kan hjelpe deg, men jeg kan ikke godt oppgi navn på dette forumet. Du kan eventuelt kontakte meg på eiv-kinckrøllalfaonlinedotno.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Carsten Schanche

Aftenposten 25-10-1996.

 

Nekrolog.

 

Johann F. Hagemann.

 

Adm.dir. Johann F. Hagemann, Kristiansand, døde plutselig i sitt hjem 17-10-96, vel 80 år gammel.

 

Han var Oslo-gutt, og i sine yngre år sportsmann og habil skiløper. Da krigen kom 9. april 1940, var han ansatt i Norges Bank, og han deltok aktivt i å bringe bankens gullbeholdning i sikkerhet for tyskerene. Som utdannet radiotelegrafist gikk han inn i det illegale motstandsarbeidet, inntil han via Sverige flyktet til Skottland. Der gikk han inn i Kompani Linge, og tilbake i Norge lå han flere år i dekning i skogsområdene rundt Gjøvik som sambandsmann for hjemmestyrkene. Han ble senere dekorert for sin krigsinnsats.

 

Etter krigen arbeidet han for Kolonialgrossistenes Landsforbund i Oslo. I 1963 flyttet han med familien til Kristiansand der han overtok som leder av KØFF-Sør. Han administrerte bedriften gjennom en periode med vekst og utbygging inntil han ble pensjonert i 1983.

 

Som venner av familien har vi hatt gleden av å kjenne Johann Hagemann gjennom mange år. Han var en hedersmann i all sin ferd og levet opp til en gentlemans klassiske idealer. Han var alltid generøs på andres og beskjeden på egne vegne. Han fortalte aldri om sin store innsats under krigen.

 

Johann Hagemann og hans hustru Vessa har i alle år hatt et åpent og gjestfritt hjem både for egne venner og deres datters venner. Våre tanker går til Johann Hagemanns hustru, barn, svigerbarn og barnebarn som har mistet en særdeles kjær ektemann, far, svigerfar og bestefar. Johann Hagemann etterlater seg et stort savn og er blandt de mennesker som utelukkende vil bli husket for det positive og gode.

 

På vegne av venner og familien. Leif Stang og Nina Stang.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Ann-Mary Engum

Vår kjære,

omsorgsfulle mamma,

snille Mommo, farmor,

oldemor, svigermor

og tante

Vessa Hagemann

født 14. september 1917,

sovnet stille inn

på Presteheia

Omsorgssenter.

Kristiansand,

1. mai 2012.

 

http://www.google.no...tIXxKXORBBj32_A

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kristin S. Aasen

Tror man kanskje kan finne ham nevnt i bok som omhandler slektene Moss,Hagemann.Kjenner igjen byfogd Hagemann fra boka, en av fadderne til Johann.Boka kan lånes på Deichmanske.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Terje Alfheim

Tusen hjertelig takk alle sammen

 

Tusen hjertelig takk alle sammen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.