Gå til innhold
Arkivverket
Rune Blakstad

Mentz Skjetne

Recommended Posts

Rune Blakstad

Hei.

 

Min tippoldefar Mentz Skjetne (1865-1941) kom fra Tiller og var ordfører der i perioden 1920-1922, da Tiller var eget herred. Før denne tid nevnes han ofte som banevokter/ baneformann (ved jernbanen, antar jeg?). Han bodde i Drillveita i Trondheim en kort periode på begynnelsen av 1890-tallet, men bodde ellers på Tiller. Mentz har en vei oppkalt etter seg, Mentz Skjetnes Vei, på Heimdal.

 

Er det noe sted i statsarkivet jeg kan finne informasjon om Mentz fra hans virke som ordfører og banevokter?

En gang kom jeg over en liten artikkel om Mentz Skjetnes Vei i adresseavisa. Hvor finner man informasjon om denne veien og når den fikk navnet sitt?

 

Mvh

 

Rune Blakstad

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Finn Karlsen

Hei

 

Når det gjelder ordførergjerningen, vil Trondheim Byarkiv (som også er på DORA) være riktig adresse. De har materiale for alle kommunene som i 1964 ble Trondheim i dag.

 

Når det gjelder baneformannsgjerningen, er det mulig at det finnes noe personalkort eller lignenede i NSB-arkivet, men det er minst like sansynlig at intet finnes. Her må i tilfelle letes.

 

Jeg mener å huske at Adressa sine veiomtaler fantes på deres hjemmeside, men det er mulig jeg husker feil. Ellers antar jeg at siste utgave av Trondheim Byleksikon har en omtale av veien.

 

Mvh

 

Finn

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.