Gå til innhold
Arkivverket
Rune Thorstensen

Juleønske vedr. skifte eller dødsmelding i Bergen 1971 og 1986.

Recommended Posts

Rune Thorstensen

Jeg har tidligere forsøkt meg på to skiftet/dødsmeldinger fra 1971 og 1986. Jeg fikk svar vedr. 1971 , men uten navn, mens det ikke kom noe svar på min henvendelse om 1986.

 

Jeg fikk imidlertid en e-post i dag som gjorde meg oppmerksom på at papirene har kommet til dere fra skifteretten i Bergen.

 

"

Den 30.11.12 ble samtlige dødsbosaker (DBO) og dødsfallssaker (DFA) for Bergen byfogdembete for perioden 1980-2000 avlevert til Statsarkivet i Bergen. I tingrettens arkiv finnes kun DBO- og DFA-saker fra 2001 til dags dato."

 

 

 

Den 17de august 1971 døde Willy Fjørstad i Bergen, trolig i en sykkelulykke. Jeg skulle svært gjerne ha visst hva som står i dødsmeldingen/skiftet etter ham med navn og evt. bosted på etterlatte. Han var født i 1947.

 

"Her var svaret at han var ugift men etterlot seg to dødtre født 1970 og 71"

 

Her skulle jeg svært gjerne hatt navn på døtrene.

 

Den andre dødsmeldingen er etter hans far, Johan Nikolai Fredriksen Fjørstad. Han var født 16.02.1909, trolig på Vang i Oppland og døde i Bergen 26.08.1986. (Håper papirene nå er kommet fra skifteretten).

Jeg er på jakt etter de samme opplysningene i forbindelse med dette dødsfallet.

 

 

Og som tidligere gjentar jeg at svar gjerne må sendes meg pr. e-post til rthors@online.no siden dette gjelder personer som trolig fortsatt er i live.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Yngve Nedrebø

Vi har nå tatt i mot om lag 1500 hyllemeter med arkivsaker fra Fylkesmannen i Hordaland, og knappe 500 hyllemeter fra Bergen byrett. Materialet er pakket ut og satt på plass. Vi er nå begynt å ta det i bruk til vanlige forespørsler.

 

Da ser vi at Johan Nikolai Fjørstad etterlot seg tre barn da han døde i 1986:

 

Johan, bosatt Gøteborg

Marie Raum, Bergen

Martha Tevik, Bergen

 

Her nevnes ikke Willy Fjørstads barn, og det indikerer at det kan være problematisk å gi ut opplysninger om dem. Etter våre regler kan vi ikke identifisere dem her i et åpent forum, men det kan også synes som om opplysningene ligger underlagt taushetsplikt. Da kan opplysningene heller ikke distribueres på epost.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Rune Thorstensen

Hjertelig takk for oppslaget vedr. Johan Nikolai Fjørstad.

Jeg har selvsagt ingen problemer med å akseptere svaret vedr. sønnen Willy. Dette har vært en vanskelig sak å arbeide med. Jeg får besøk i dag av den jeg i utgangspunktet har hjulpet, og hun har fått kontakt med både morsslekt og farsslekt på bakgrunn av det jeg har funnet med god hjelp fra Statsarkivet i Bergen, Rune Bergeseni Spania og ikke minst Jonny Mydland.

 

Jeg takker herved for all hjelp i denne og andre saker i året som har gått og ønsker de ansatte ved Statsarkivet i Bergen med familier en God og Velsignet Jul.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.