Gå til innhold
Arkivverket
Oddbjørg Brænd

Gammel lek - "Bytte ro (krok) i gammel sko"

Recommended Posts

Oddbjørg Brænd

Da jeg var lita midt på 50-tallet, lekte jeg og min søster en lek som jeg ikke husker "spillereglene" for. Derfor er mitt håp om noen på dette forumet husker de. Det jeg husker er at vi samlet alle skoene vi hadde i en haug midt på gulvet. Så valgte vi hver vår krok (ro). Husker jeg rett var det en som gikk med en sko i hånda fra krok til krok og spurte: Bytte ro i gammel sko? En svarreplikk jeg husker er: Har ingen sko. Så var det noe løping... men så husker jeg ikke noe mer.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Aase R Sæther - Gloppen

Det du skildrar minner meg om noko vi kalte "stele griser" - men ikkje heilt. Det var då ein grisepassar som sat i hjørnet og passa grisene sine (= alle skoa ein klarte å oppdrive, juleselskap med mykje kalosjer var flotte greier). Ein og ein gjekk fram og skulle kjøpe gris; såg på fleire, akkederte og pruta - og skulle så greie å stikke av med grisen før seljaren fekk rappa til han med skjerfet han hadde i handa. Greidde han det, måtte den andre selje. Men som sagt - MINNER om, er ikkje heilt det same.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.