Gå til innhold
Arkivverket
Svein Arnolf Bjørndal

Steingrim Torsson Hovland i Eggedal, d. ca. 1634. Hva var kona Tønnis farsnavn?

Recommended Posts

Svein Arnolf Bjørndal

Gårdshistorien for Sigdal og Eggedal oppgir at kona til Steingrim het Tønni Ormsdatter. Er det noen som kjenner noen (nogenlunde samtidig) kilde hvor hun er referert til med dette navnet?

 

Grunnen til mitt spørsmål er et tingboksnotat (tb. Modum og Sigdal nr. 27 fol. 16b) der hun kalles Tonne Arilds Dater http://arkivverket.no/URN:rg_read/29006/19/ Se 6. linje nedenfra midt på linjen.

 

Dette er eneste sted i tingbøkene hvor jeg har sett henne nevnt, men jeg kan selvfølgelig ha oversett noe, og det er jo også en mulighet at et av skiftene etter Steingrim er bevart. Det første fant sted på Hovland 12. september 1634, og det ble sluttet på Medalen 22. september 1642.

 

Nå virker jo navnet Arild nokså fremmed på disse traktene, så det kan jo kanskje være mulig at det kan være en penneglipp. På nettet har jeg enkelte steder sett gårdsnavnet Sevle i parentes etter navnet hennes. Det er en gård i Nore, Numedal. Hva er det dette evt. baserer seg på?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.