Gå til innhold
Arkivverket
Leif Salicath

Adressebøkene for Kristiania/Oslo og Aker

Recommended Posts

Leif Salicath

De finnes her http://www.arkivverk.../view/full/9191

 

Jeg har i flere år brukt disse mye og sett frem til at det skal bli scannet og ideksert flere årganger, men det ser ut til at arbeidet er stoppet helt opp, selv om det står noe annet i innledningen på Digitalarkivet:

Adressebøkene for Kristiania/Oslo og Aker er flittig i bruk av gjester hos både Oslo byarkiv, Statsarkivet i Oslo, Riksarkivet og Deichmanske bibliotek. Adressebøkene utsettes for stor slitasje gjennom bruk. På initiativ fra Oslo byarkiv har derfor de nevnte institusjonene gått sammen om å få adressebøkene skanna og lagt ut i Digitalarkivet.

Pr. 24. april 2012 har 26 årganger blitt skanna og indeksert. Det opprinnelige målet var å bli ferdige i løpet av 2012. Vi innser nå at det ikke vil la seg gjøre, men arbeidet vil fortsette.

Oslo byarkiv får en del henvendelser om oppslag i de kommunale folketellingene. De presiserer at adressebøkene er basert på opplysningene fra de kommunale folketellingene foregående år. Personer funnet på en gitt adresse i for eksempel 1933, bør man derfor søke flere opplysninger om i den kommunale folketellinga for 1932.

 

Jeg har flere spørsmål, bl.a. om det finnes årganger i mellom de som er blitt publisert og om det finnes flere etter 1950. Det er også interessant å få lagt ut informasjon om når en gikk fra å bare ta med "hovedpersonen" til å ta med ektefelle og alle voksne personer i husstanden.

 

Jeg håper at det videre arbeidet med dette kan prioriteres og håper på støtte for dette her i forumet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.