Gå til innhold
Arkivverket
Brita

Har jeg funnet riktig Berta Martinussen?

Recommended Posts

Brita

Mormora mi lurte hele livet på hvem hun egentlig var, og nå vil jeg se om jeg kan finne ut noe mer. Mormor ble nemlig adoptert bort og klarte selv aldri finne ut hvem de biologiske foreldrene var. Mormor, Ester Thorsen (Gullaksen før hun ble gift), ble født 29. juli 1917 og har vært død i mange år nå. Hun ble adoptert av Hanna og Fridtjov Gullaksen fra Jelsa i Ryfylke i Rogaland, men hørte rykter da hun var liten om at den biologiske mora het Berta Martinussen og kom fra Bergen. Fra folketellinga i 1910 finner jeg bare en Berta Martinussen når jeg søker i digitalarkivet. Hun ble ifølge tellingen født i Bergen i

9. august 1889 og bodde i bydelen Aarstad (Årstad).

 

Det jeg ønsker å spørre dere om er tips om hvordan jeg kan gå fram for å finne ut om det fantes flere kvinner kalt Berta Martinussen på denne tida? Det er jo slett ikke sikkert dette er den rette.

Og ikke minst: Hvordan kan jeg finne ut mer om denne Berta Martinussen fra Årstad? Går det an å finne ut hvor mange barn hun fødte og når for eksempel? Jeg har bladd gjennom mange kirkebøker for Bergen og Aarstad, pluss en del fra Stavanger og Ryfylke, litt på måfå, men har så langt ikke klart å finne en fødselsregistrering av mormor Ester.

 

Jeg har heller ikke klart å finne ut hvorvidt det finnes noen form for register over adopterte barn.

 

 

Håper dere kan gi meg litt starthjelp!

Hilsen Brita, en svært fersk slektsforsker

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.