Gå til innhold
Arkivverket
Jarleif Nordheim

Prosjekt "Lokalisering av husmannsplasser i Vestby" - Akershus

Recommended Posts

Jarleif Nordheim

Vestby historielag har etablert et arbeid med å stedfeste hvor husmannsplassene i kommunen har ligget, og dokumentere eventuelle synlige rester i nåværende bebyggelse eller ellers ute i terrenget. Vi har gjennom kart, folketellinger, kirkebøker mv registrert ca 400 navn i sognene Vestby, Garder og Såner. Noen av navnene er nok betegnelser på samme plass, men til ulik tid.

En jobb som dette er rimelig krevende. Men likevel: Når vi holder på med et slikt arbeid er det fristende å ta med seg ytterligere registrering av data omkring husmannsplassene, og det vil først og fremst dreie som hvilke personer som bodde på plassene til ulik tid.

 

Vestby har en god gårdshistorie, men husmennene er her, som mange andre steder, stemoderlig behandlet. Dvs - noen plasser er godt omtalt, mens andre bare er nevnt eller oversett.

 

Jeg legger nå ut dette temaet med sikte på at noen som har gjort grundige slektshistoriske granskinger som berører husmannsplasser i Vestby kan dele opplysningene med oss i historielaget. Innspill kan legges her eller sendes undertegnede på jarleino(a)online.no.

 

Så dermed: Om du har slektsrøtter fra plasser som Stridenhaug, Gørra, Sorgenfri, Skurva, Romlepotten, Vispomkring, Jylland, Pollen, eller de mange "bråten" eller "eie" i nåværende Vestby kommune, så vil vi være takknemlige for alle innspill som kan utdype eller bekrefte vår kunnskap om disse tidligere boplassene i Vestby.

 

For historielaget:

Jarleif Nordheim

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.