Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Beate og Gunhild Hanssen

Hans Christian Petersen, Namsos-Trondenes-Kvæfjord

Recommended Posts

Beate og Gunhild Hanssen

Min oldefar Hans Christian Petersen, f. 31 mai 1864, døpt 08 aug 1864, Namsos, død 31 mai 1917, Kvæfjord, ble konfirmert 02 okt 1881, Trondenes kirke i Trondenes kommune, da bosatt på Ytre Elgsnes. Da var han altså 17 år da han ble konfirmert.

 

Etter "familisagnet" så kom han til Normann-familien enten som tjenestedreng eller som fostergutt en gang mellom 1875 og 1881, og han ble med på "flyttelasset" til Hemmestad i Kvæfjord da Normann-familien gikk konkurs på Elgsnes. I 1900 jobber han som handelsbetjent hos samme familien. Siste spor etter han før konfirmasjonen er ft1875 http://digitalarkivet.no/cgi-win/WebCens.exe?slag=visbase&sidenr=7&filnamn=f71820&gardpostnr=136&personpostnr=1093&merk=1093#ovre . Begge foreldrene døde etter 1900 i Lofoten.

 

Finner han ikke utflyttet fra Alstahaug eller innflyttet til Trondenes. Og det er jo mange plasser han kan ha vært i løpet av de 6 årene. Hvilke bøker eller hvem kan jeg kontakte for å muligens finne ut når han kom til Trondenes og om det var noen spesiell grunn til at han kom dit? Og muligens finne ut hvorfor foreldrene flyttet på seg til stadighet. Faren var i 1900 flyttmann og håntverksmaler, så det har slått meg at de ikke hadde så god økonomi.

 

Men siden oldefar døde da farfar var bare 4,5 år så er det ikke så mye man vet om den siden, og jeg tror at det eneste farfar visste var hvem barna til yngste søsteren var, og ikke stort mer enn det.

 

MVH Beate

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.