Gå til innhold
Arkivverket

Tydal: Oline Olsdatter


Jon_L
 Del

Recommended Posts

Jeg trenger opplysninger fra Stjørdals- og Tydalsboka gjeldende ei Oline Olsdatter, som ifølge kirkeboka skal være født 06.03.1882 i Tydal. Foreldra til henne var Ole Larsen og Anne Olsdatter, som brukede en for meg ukjent gård under Ås-grenda. Hvis det er mulig ønsker jeg dessuten opplysninger om søskene til Oline.

 

Jeg vil prøve å finne ut om det finnes noen kobling mellom Oline, som var pleiemor til min mormor, og min mormors farmor, Berte Pedersdatter, som begge kjem fra Ås-grenda. Jeg finner det svært sannsynlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anne Olsdtr, TRØEN f.1852, d.1937, giftet seg med Ole Larsen AAS f.1851, d.1935, fra Rønningen i Østby. De fikk barna: Lars (1877-1939), Serrianna (1879-1886), Olina (1882-?), Erik (1885-1967), Simon Andreas (1887-1976), Oleanna (1890-?), John (1895-?), og Ingebrigt (1898-1980). Gården som foreldra til Anne drev heter.TRØEN (Auntrø, Aunet Nordre), g.nr. 168, b. nr. 1. Den ligger mellom Nea og Tydal kirke på Aune rett ved fylkesvei 705.

 

Familien bodde på Bergrommet en periode, men flyttet til Selbu sist på 1880-tallet og slo seg ned som husmannsfolk på Uglemstrøen.

 

TORE-A

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når det gjelder gården Rønningen Østby (i Østbygrenda), hvor Ole Larsen AAS kom fra, ble den nedlagt i 1902, og husene revet mens jorda ble tilbakeført til Jensgården. Senere i 1966 ble jorda kjøpt av kommunen og utlagt til boligfelt og bebygd.

Bergrommet hvor familien bodde en periode var en husmannsplass under Berget vestre (i Ås-grenda). Den er forlengst nedlagt og husa revet og jorda tilbakeført til hovedbruket.

 

TORE-A

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.