Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest

Hjelp til å finne spor etter Karl Edvard Iversen f. 1914 Hedmark

Recommended Posts

Guest

Jeg leter og leter og finner altså ikke snurten av mine barns oldefar på farssiden, og lurer på om det er noen her inne som kanskje kan styre meg i riktig retning evt kan klare å finne noen spor til meg. Jeg syns selv jeg har nok informasjon til at det skal være mulig å komme på sporet bakover så er litt frustrerende å ikke finne noe.

 

Karl Edvard Iversen f. 7 mars 1914. Var gift med Oddlaug Johanne (f. 1920 - Holthe) fra innset i Sør Trøndelag. De bosatte seg på Ilseng (Nær hamar) i Hedmark. Han dør relativt tidlig (60 eller 70-tallet) etter å ha fått to barn, Arne Iversen og Trygve Iversen. Karl Edvard skal være gravlagt på Romedal kirkegård.

Jeg har hørt at han var fra Hedmark, i området rundt ilseng.

 

Har noen tips? Mitt første mål har vært å finne hans fødsel/dåpsinnføring for å se hvem hans foreldre var, men har altså ikke klart dette.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mette Fausko

Har du funnet Karl og Oddlaugs vielsen ? Pleier å være oppgitt parets fødested.

Mvh.Mette

Share this post


Link to post
Share on other sites
Carsten Schanche

Når man etterlyser personer er det viktig å få med alle opplysninger som kan være til hjelp for de som ønsker å hjelpe og det viste seg at han var lærer (men det er ikke sikkert du visste det?), så jeg sjekka tilfeldigvis i bøkene om Norske skolefolk fra 1952:

 

Karl Edvard Iversen, lærer, Faukstad, Opland, f. 7-3-1914 i Østre Gausdal. Foreldre: Bonde Amund Iversen og hustru, f. Andresen. Eks. Hamar lærerskole 1936. Lærer Nedre Heidal skole, Heidal. Lærernes repr. i Heidal skolestyre. Gift med Oddlaug Holthe. Foreldre: Bonde Trygve Holthe og lærerinne Helene Sollien. 2 sønner.

 

1934-utgaven: Helene Holthe, lærerinne, Innset, Hedmark, f. 30-6-1896 i Nes, Hedmark. Foreldre: Bonde Hans Sollien og Veoline. Eks. Hamar lærerskole 1917. Lærerinne småskolen på Innset 1917. Annenlærerposten samme sted 1920-. Gift med bonde Trygve Holthe. Foreldre: Bonde Ole Holthe og Juditte. 1 sønn og 2 døtre.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Grete Jøraas

Fra Innset bygdebok bd 2 s. 172:

 

Trygve Olsen overtok (etter sin onkel Kristen) Holte i 1924 for kr 10.000. Trygve giftet seg i 1919 med Helene Hansdatter Sollien fra Vang, Hedmark. Helene ble uteksaminert fra Hamar lærerskole i 1917, og samme år ansatt i Innset. Trygve og Helene fikk tre barn:

Oddlaug Johanne

Kolbjørn f 1924 (overtok eiendommene) g med Ane Arntsdatter Karenhaug

Hjørdis Veoline f 1931 g med Øystein Schärer

Helene døde i 1954

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Nei, visste ikke at han var lærer. Eller, det vil si, når jeg nå blir gjort oppmerksom på at han var det, så trigger det et lite glemt minne om at det muligens kan ha blitt nevnt engang.

 

Skjønner at dere er en del flinke og erfarne folk der ute. Jeg er helt ny i faget, og skjønner jeg har mye å lære om leting i kilder. Men- trøster meg med at alle har stått i startgropen engang.

Tusen takk for all hjelp.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.