Gå til innhold
Arkivverket

Ole Eliasen, gift 17.1.1779 med Oleana Hansdatter, Berg, Østfold


Kristian Vestli
 Del

Recommended Posts

Ole Eliassen blir gift med Oleana Hansdatter den 17.1.1779. Trolovelsen finner sted 10.2.1778 http://www.arkivverk...y&idx_side=-144

 

Ett av deres barn, Elias Olsen, blir døpt 8.2.1789 http://www.arkivverk...ny&idx_side=-57 Familien bor da på Sønstegaard.

 

I FT1801 finner jeg bare ett eneste alternativ for Elias, nemlig denne familien http://digitalarkive...f01058196000614 Det virket til å begynne med feil siden Oliana er oppført i sitt første ekteskap, men trolovelsen 21.5.1793 og bryllupet i juli samme år viser at Oliana var enke på dette tidspunktet http://www.arkivverk...y&idx_side=-155

 

Så langt er alt vel, og det kan være naturlig å anta at det er Ole Eliassen som er innført nest øverst på denne siden http://www.arkivverk...y&idx_side=-207 Det passer i hvert fall med Elias' fødsel i 1789 og Olianas nye mann i 1793.

 

Det som gjør meg usikker er at jeg har notert meg at Ole er født i 1752 som stemmer dårlig med alderen oppgitt ved begravelsen. Notatet er gjort i all hast, og har derfor ingen referansen (når skal jeg lære?). Det jeg har notert er følgende: Ole Eliassen født 1752, sønn av Elias Olsen f 1719 (med kone Ingeborg Brynildsen), sønn av Ole Andersen f 1681 (med kone Inger Eliasdatter), sønn av Anders Torgalsen f 1651. Kirkebøkene for Berg går ikke lenger tilbake enn 1770, så de hjelper ikke i denne situasjonen.

 

Mitt spørsmål er om noen kjenner til denne slekten og kan gi meg et pekepinn om jeg er på vei i riktig retning eller ikke. I tillegg ville jeg være takknemlig for gode råd om hvilke kilder som finnes for Berg i tiden før 1770. Alle gode råd tas imot med takk.

 

Mvh Kristian Vestli

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mulig du vil finne noe i bygdebok for Eidsberg..Ellers så kan du finne litt informasjon her inne ved å leite i gamle tråder om Berg,Østfold...Og om det ikke er helt feil så finnes det kirkebøker i alle fall på Skjeberg tilbake til 1720 tallet..http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=7437&idx_id=7437&uid=ny&idx_side=-106

 

Legger med en link til dette her..

http://forum.arkivve...h&fromMainBar=1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.