Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Kristian Vestli

Ole Eliasen, gift 17.1.1779 med Oleana Hansdatter, Berg, Østfold

Recommended Posts

Kristian Vestli

Ole Eliassen blir gift med Oleana Hansdatter den 17.1.1779. Trolovelsen finner sted 10.2.1778 http://www.arkivverk...y&idx_side=-144

 

Ett av deres barn, Elias Olsen, blir døpt 8.2.1789 http://www.arkivverk...ny&idx_side=-57 Familien bor da på Sønstegaard.

 

I FT1801 finner jeg bare ett eneste alternativ for Elias, nemlig denne familien http://digitalarkive...f01058196000614 Det virket til å begynne med feil siden Oliana er oppført i sitt første ekteskap, men trolovelsen 21.5.1793 og bryllupet i juli samme år viser at Oliana var enke på dette tidspunktet http://www.arkivverk...y&idx_side=-155

 

Så langt er alt vel, og det kan være naturlig å anta at det er Ole Eliassen som er innført nest øverst på denne siden http://www.arkivverk...y&idx_side=-207 Det passer i hvert fall med Elias' fødsel i 1789 og Olianas nye mann i 1793.

 

Det som gjør meg usikker er at jeg har notert meg at Ole er født i 1752 som stemmer dårlig med alderen oppgitt ved begravelsen. Notatet er gjort i all hast, og har derfor ingen referansen (når skal jeg lære?). Det jeg har notert er følgende: Ole Eliassen født 1752, sønn av Elias Olsen f 1719 (med kone Ingeborg Brynildsen), sønn av Ole Andersen f 1681 (med kone Inger Eliasdatter), sønn av Anders Torgalsen f 1651. Kirkebøkene for Berg går ikke lenger tilbake enn 1770, så de hjelper ikke i denne situasjonen.

 

Mitt spørsmål er om noen kjenner til denne slekten og kan gi meg et pekepinn om jeg er på vei i riktig retning eller ikke. I tillegg ville jeg være takknemlig for gode råd om hvilke kilder som finnes for Berg i tiden før 1770. Alle gode råd tas imot med takk.

 

Mvh Kristian Vestli

Share this post


Link to post
Share on other sites
Terje Alfheim

Mulig du vil finne noe i bygdebok for Eidsberg..Ellers så kan du finne litt informasjon her inne ved å leite i gamle tråder om Berg,Østfold...Og om det ikke er helt feil så finnes det kirkebøker i alle fall på Skjeberg tilbake til 1720 tallet..http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=7437&idx_id=7437&uid=ny&idx_side=-106

 

Legger med en link til dette her..

http://forum.arkivve...h&fromMainBar=1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.