Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Roger E

Vielse/ekteskap i Bergen

Recommended Posts

Roger E

Er det mulig å finne en vielse/ekteskapsinngåelse(borgerlig?) mellom Anne Martha Larsdatter Søvik, født 14. august 1867 i Borgund(Ålesund) og skomaker/sjømann Martinus (Martin) Andreas Jokumsen Seinæs/Fredriksen, født 6. april 1868, Bodø? Vil tro det må være mellom 1902 og 1904. Han var tidligere gift (14. september 1980 Hol i Buksnes) med Hanna Maria Sofie Lorentsdatter Døløy, født 17. april 1865, Buksnes, Nordland,men jeg har ikke klart å finne ut om han ble skilt fra henne. Før 1904 får han 3 barn utenfor ekteskap med Anne Martha Søvik i Ålesund, men da de får sitt 4de barn i Bergen 14. mai 1904 (Kristine Therese, døpt 14. august i Johannes kirke), er de innført som ektefolk. Er ikke i stand til å finne vielsen deres i kirkebøkene verken i Ålesund eller Bergen. Han døde i 1946 og er gravlagt på Møllendal gravplass.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Yngve Nedrebø

I en del tilfeller var den fraskilte fratatt retten til å gifte seg igjen. Løsningen ble da ofte samboerskap, samtidig som man i folketellinger og en del andre situasjoner påstod at man var gift.

 

Etter at denne familien flyttet til Bergen fra Ålesund kan det ha vært lettere å påstå at de var gift, fordi de kom tilreisende som par.

 

Jeg tror ikke dette paret er gift i Bergen, i så fall skulle vi ha funnet dem i våre databaser over vigde opp til 1911.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Roger E

Takk for svar, som egentlig styrker en antagelse jeg har hatt. Når hun i 1908 får en datter i Ålesund - med en annen mann enn Martinus - er hun der innført som "pige". I Ålesund nyttet det nok ikke å lyge på seg et ekteskap, der var hun kjent. Men hun flytter til Bergen igjen seinere, for hun er gravlagt på Solheim kirkegård (i følge en nålevende etterkommer som ikke vet stort mer) og jeg har i et annet innlegg spurt om det er mulig å finne hennes død/begravelse, som sannsynligvis er etter 1929. Det kan kanskje også gi en pekepinn om hun og Martinus ble gift i Bergen på et seinere tidspunkt?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.