Gå til innhold
Arkivverket

Lynnæs i Eidsvoll- Lynnes i USA, noen som har info om slekter i Eidsvoll?


Ole P. Gamme
 Del

Recommended Posts

Hei. Jeg har fått spørsmål fra USA om familier som tok navnet Lynnes i USA og som skal ha utv. fra Eidsvoll. Så vidt jeg vet så har mange kirkebøker fra Eidsvoll gått tapt i brann, noe som gjør søk vankelig. Her er en familie som alle utv.: http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=19&filnamn=f60237&gardpostnr=178&personpostnr=915&merk=915#ovre

Hans Christiansen og Christine Olsdtr. ble gift 11.8.1854 i Hoff kirke på Østre Toten. Hans Christiansen var født i Eidsvoll ca. 1818, far var Christian Gulbrandsen. Christine var født på Toten 9. 10.1827?, foreldre var Ole Andersen og Pernille Christiansdtr., gift apr. 1827 på Toten. I tillegg til barna som er opplistet i 1865 tellinga, hadde de Clara f. 11.6.1853 og Hans, f. 2.6.1872. Alle utv. til Amerika, og deres etterslekt er kjent.

En annen familie som også tok Lynnes navnet i USA var Ole Andersen, f. 16.6.1839 i Eidsvoll. Han utv. 1869-1871 til Montreal, og reiste senere til Pelican Rapids i Minnesota. Denne Ole Lynnes var eldst av 13 barn, og i hvertfall to brødre, Hans og Jens utv. Jens var bosatt i Rice Lake, Wisconsin, men reiste tilbake til Norge og døde her. Etterkommere etter begge disse Lynnes familiene prøver å finne ut om det er slektskap mellom dem, eller om de bare har tatt Lynnesnavnet uavhengig av hverandre.

Opplysningene her er kommet fra USA. Mvh. Ole.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.