Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Ole P. Gamme

Lynnæs i Eidsvoll- Lynnes i USA, noen som har info om slekter i Eidsvoll?

Recommended Posts

Ole P. Gamme

Hei. Jeg har fått spørsmål fra USA om familier som tok navnet Lynnes i USA og som skal ha utv. fra Eidsvoll. Så vidt jeg vet så har mange kirkebøker fra Eidsvoll gått tapt i brann, noe som gjør søk vankelig. Her er en familie som alle utv.: http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=19&filnamn=f60237&gardpostnr=178&personpostnr=915&merk=915#ovre

Hans Christiansen og Christine Olsdtr. ble gift 11.8.1854 i Hoff kirke på Østre Toten. Hans Christiansen var født i Eidsvoll ca. 1818, far var Christian Gulbrandsen. Christine var født på Toten 9. 10.1827?, foreldre var Ole Andersen og Pernille Christiansdtr., gift apr. 1827 på Toten. I tillegg til barna som er opplistet i 1865 tellinga, hadde de Clara f. 11.6.1853 og Hans, f. 2.6.1872. Alle utv. til Amerika, og deres etterslekt er kjent.

En annen familie som også tok Lynnes navnet i USA var Ole Andersen, f. 16.6.1839 i Eidsvoll. Han utv. 1869-1871 til Montreal, og reiste senere til Pelican Rapids i Minnesota. Denne Ole Lynnes var eldst av 13 barn, og i hvertfall to brødre, Hans og Jens utv. Jens var bosatt i Rice Lake, Wisconsin, men reiste tilbake til Norge og døde her. Etterkommere etter begge disse Lynnes familiene prøver å finne ut om det er slektskap mellom dem, eller om de bare har tatt Lynnesnavnet uavhengig av hverandre.

Opplysningene her er kommet fra USA. Mvh. Ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.