Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Kristine Berntsen

Arnoldus Samuel de Fine

Recommended Posts

Kristine Berntsen

Armoldus Samuel de Fine, født 26/1-1827, giftet seg med Anne Gurine Ulrichsen i Nykirken i Bergen 29/8-1852. (I Klokkerbok for Nykirken 1832-1867 går det tydelig frem at hans navn er Arnoldus, ikke Armoldus så her er det kanskje en feilregistrering i Digitalarkivet?).

 

Arnoldus Samuel de Fine er døpt 9/2-1827 i Korskirken i Bergen (Klokkerbok 1820-1832). Foreldre er Joachim Lebsen de Fine og Johanne Andersdatter.

 

Ved inngåelse av ekteskap blir Arnoldus Samuel de Fine sin «stilling og stand» oppgitt til «Uk styrmand».

http://digitalarkive...v00000000194740

 

Jeg finner ingen ytterligere opplysninger om ham senere, men Anne Gurine (Anna Gurine de Fine), handskemagerske, er oppført som enke ved folketellingen i 1865. I 1871 gifter hun seg påny med skomagermester Mathias Pettersen Friele og i kirkebok fra Domkirken 1870-1876, Forlovereklæring 22/3-1871 fremgår det en tekst om at hun er enke og hennes avdødes manns far (Joachim Lepsing de Fine) har 22/8-1853 gitt et testamente (?) eller erklæring om at han «overdrager Enken alt til Disposition og Raadighet».

 

http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?uid=663570&urnread_imagesize=full&show=24#toppen

 

Er det mulig å finne ut hvilken båt Arnoldus Samuel de Fine mønstret på etter bryllupet og hvor/hvordan/når han døde? Dødsfallet har tydeligvis skjedd under ett år etter at de giftet seg i 1852. Jeg kan ikke finne noe sted at de fikk barn.

 

Mvh

Kristine

Share this post


Link to post
Share on other sites
Yngve Nedrebø

Vi har forsøkt å finne navnet hans i oversikten over bergenske dødsannonser. Vi har forsøkt å finne ham i oversikten over unge mannskaper i Bergen 1840-1860. Vi har forsøkt å finne navnet hans i registeret over registreringsforretninger i Bergen. Ikke noe av dette har gitt resultater, dessverre!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kristine Berntsen

Takk for tilbakemeldingen!

 

Vi har fortsatt å lete videre og har blant annet bladd oss gjennom kirkebøker. Til slutt fant vi ham i Dødsfallprotokoll 2 Bergen by 1847-1861. Der står det at han døde 19/7-1853. Det ser ut til at dødsfallet er anmeldt først 22/8 samme år. Det står en tekst der som vi ikke helt klarer å tyde, noe om ”fallit død i Kronstad” og også mer av teksten er vanskelig å forstå (vi ser at enken og hans far er nevnt). Er det mulig å få hjelp til å tyde hva som står der, og hvor er Kronstad? Kan det være Kronstad i Bergen eller byen Kronstadt i Østersjøen?

Se vedlagte link.

 

http://arkivverket.no/URN:sk_read/23996/149/

 

Mvh Kristine

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.