Gå til innhold
Arkivverket
Arnt Flønes

Finner ikke dødsfall og giftermål i kirkeboka....

Recommended Posts

Arnt Flønes

Prøver nå å finne ut litt mer om Erik Andersen og Kirsten Jonsdatter, som ble gift i Ofoten 13.10.1776. Begge ble født i Ofoten i 1742, Erik på gården Hergot og Kirsten på Bakkejord. Har funnet ut at de iallfall fikk 2 barn sammen, i 1778 (Maria) og 1779 (Anders). I folketellinga for 1801 er imidlertid Kirsten oppført som gift for 2. gang med Ole Pedersen, og de bor på gården Tortnæs i Ofoten. Har ikke klart å finne noen anførsler i kirkebøkene i forbindelse med Eriks død, og heller ikke i forbindelse med Kirsten og Oles giftermål. Lurer på om noen har noen tips i denne saken ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Mette R Francke

Hei

 

Kan dette være eldstemann ?

Name: Jon Eriksen

Gender: Male

Event Date: 28 Apr 1776

Event Place: Ofoten, Nordland, Norway

Birth Date: 10 Apr 1776

Father's Name: Erik Andersson Mother's Name: Kirsten Jonsdatter

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Arnt Flønes

Er litt usikker på om dette er riktig ektepar.... Bruden heter jo for det første Elen Jonsdatter istedenfor Kirsten Jonsdatter. I tillegg har jeg undersøkt litt om brudgommen. Ole Pedersen fra Bakjord er konfirmert i 1759 og giftet seg 1. gang i 1771 med Anna Ottesdatter. Da bodde de fortsatt på Bakjord. Anne Ottesdatter døde i 1790 på gården Tortennæs. I 1801 står det at Ole Pedersen og Kirsten Jonsdatter bor på gården Tortnæs, noe som tyder på at dette er den samme Ole Pedersen. Dermed kan vel ikke Ole Pedersen være gift i 1787 med Kirsten Jonsdatter, ettersom han fortsatt da var gift med Anne Ottesdatter. For det tredje er det jo anført at begge er lapp (same), noe som ikke har vært nevnt når Ole og Kirsten giftet seg 1. gang.

 

Vielse nr. 8 28/11 1787 Ankenes http://www.arkivverk...y&idx_side=-130

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Arnt Flønes

Tror ikke dette kan være riktig Erik Andersen. Ifølge kirkeboka er det to som heter Erik Andersen som giftet seg omtrent samtidig i Ofoten. Erik Andersen og Kirsten Jonsdatter giftet seg jo i 1776, men i 1775 giftet en annen Erik Andersen seg med Inger Henriksdatter. Disse står oppført som lapp (same) begge to. Dette paret fikk barnet Mette Maria i 1783, og da står det at de bor på Bjeldgam. Iflølge dødsfall nr 13 13/4 1784 dør Erik Andersen på Bjeldgam, og er oppført som lapp. Jeg tror derfor at det høyst sannsynlig er den andre Erik Andersen som døde her....

 

Dødsfall nr. 13 13/4 1784 http://www.arkivverk...ny&idx_side=-90

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.