Gå til innhold
Arkivverket
Vibecke

Steen i Lærdal?

Recommended Posts

Vibecke

Jeg lurer på om det fantes en gård i Lærdal i siste halvdel av 1700-tallet med navn som kan gi opphav til Steen som familienavn.

 

Står fast på min forfar kandestøper Andreas/Anders Johannesen/Jonasen Steen som angivelig var født i Lærdalsøren omkring 1754 - 1762 og flyttet til Bergen der han giftet seg 4 ganger og fikk flere barn. Etterhvert står både han og hans etterkommere oppført med Steen som etternavn og det gjør han også i skiftet etter sin død 23.2.1827 - begravet fra Domkirken 2.3.1827.

 

Takknemlig for svar!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Yngve Nedrebø

Vi kjenner ikke til noe gardsnavn i Lærdal som naturlig kan gi opphav til navnet "Steen". Men på Lærdalsøren bodde det både kjøpmenn og håndverkere på 1700-tallet, og i denne gruppen kan det ha vært personer som kan ha brukt eller gitt opphav til slektsnavnet Steen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Vibecke

Har du noe forslag til hvordan jeg kan gå videre? Jeg finner fire barn døpt i Lærdal med de mulige navnekombinasjonene hans uten Steen i perioden 1750-1765, men ingen jeg kan koble til noen Steen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.