Gå til innhold
Arkivverket
Aase R Sæther - Gloppen

Avgrensa innsyn i nyare kyrkjebøker - eit alternativ til lokal lagring?

Recommended Posts

Aase R Sæther - Gloppen

I samband med bygging av felles kyrkjekontor spør ein seg kor omfattande lager ein skal setje av til gamle kyrkjebøker. Bøkene vil vere best lagra på sentrale arkiv, men det vil rett som det er vere aktuelt for lokale prestar/kyrkjekontor å gjere oppslag i protokollane, gjerne 60-70 år tilbake i tid.

 

Finst det, eller kan det finnast, ei ordning der prestar/kyrkjekontor kan logge seg inn på nyare kyrkjebøker, slik at ein dermed kan sende dei frå seg langt tidlegare enn no?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Yngve Nedrebø

Bergen kirkelige fellesråd har valgt å avlevere sine kirkebøker så langt opp i tid som mulig, de fleste seriene til rundt 2000. De oversender spørsmål fra disse bøkene for besvarelse. Det er snakk om et begrenset antall spørsmål, mest spørsmål rundt vigsel. De sitter igjen med dåpsbøkene tilbake til 1960-tallet. Det er folkeregisteret/Skatt Vest som tar seg av utstedelse av fødselsattester. Tallet på rene dåpsattester er lite.

 

Regelen har vært at kirkebøker avleveres når de er 80 år gamle. Lenge ønsket presteforeningen dette utvidet til 90. Men mye har endret seg de siste ti årene. Avleverte kirkebøker opp til og med 1929 ligger nå på nett. Det vil selvsagt være mulig å finne løsninger både teknisk og praktisk for at prestene skal ha tilgang til kirkebøkene fra egen menighet også etter 1929.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Aase R Sæther - Gloppen

Takk for godt svar. Min tanke er at det vil vere nyttig å bruke hjulet når det fyrst er oppfunne..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.