Gå til innhold
Arkivverket
John Kristoffer Haugan

Søndeled gårds og slektshistorie

Recommended Posts

John Kristoffer Haugan

Hei!

Jeg holder på for tiden å undersøke omkring noe av min slekt som kom fra Søndeled, og fjernlånte derfor BInd 3, 4 og 5 av Søndeled bygdebok, men gjorde den tabben at jeg ikke lånte registerboka. Så innser at det er vanskelig å finne ut om noen av mine personer er omtalt i bygdeboka. Jeg lurte derfor om noen sitter på registerboken kunne gjøre et oppslag får å finne eventuelt hvilken side og bok mine personer er omtalt , om de er det. Fint om dere sier fra om dere ikke finner dem heller, så slipper jeg å tenke på om de kunne være omtalt. Dette gjelder følgende personer / Familier.

 

Peder Torbjørnsen f 1809, gift 10/7/1833 med Marit Olsdatter Sandvigen f 24/7/1810.De var husmannsfolk på Sandvigen. De hadde blant annet sønnen Torbjørn Pedersen f 16/10 1834 som 24/6/1858 ble gift med Ingeborg Andrea Amundsdatter som kom fra Kragerø. De flytta nordover til Trøndelag, først til Namsos, senere Flatanger, og det er fra dem jeg stammer ned fra.

 

Foreldre til Peder Torbjørnsen er.

 

Torbjørn Gjermundsen f1766 antagelig fra Vegårshei gift 2/9 1792 med Berete Samuelsdatter f 1773 i Vegårshei, men hun vokste opp i Søndeled da foreldrene flytta dit mens hun var barn. De var husmannsfolk på Løvdal i 1801, senere tok de over Beretes foreldres part av gården.

 

foreldre til Beret Samuelsdatter er:

Samuel Johansen f 1739 gift 11/8/1771 med Sirri Johnsdatter f 1743 hvor begge kom fra Vegårshei. De var gårdbrukere på Løvdal i 1801.

 

Foreldre til Torbjørn er antagelig Gjermund Taraldsen og Ingeborg Pedersdatter, men vet ikke om disse kom til Søndeled. Jeg har ikke noen opplysninger om at Torbjørn kom fra Vegårshei , men ut fra at det var den eneste aktuelle kandidaten for hele landet ved søk på FS, og med hensyn på oppkalling tror jeg at han ganske sikkert kom fra Vegårshei.

 

Foreldre til Marit er Ole Esuensen ? f ca 1776 gift 26/7/1807 med Martha Christensdatter. Husmannsfolk på Sandvigen

 

Har også lagt ut samme etterlysning på dis sitt forum.

http://www.disnorge.no/slektsforum/viewtopic.php?p=585330#585330

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.