Gå til innhold
Arkivverket
Lars E. Øyane

Store premier kan vinnast, dersom... - kva er dette for slag utidig reklame som no florerer i Noreg?

Recommended Posts

Lars E. Øyane

Dette emnet har ikkje mykje med ættegransking å gjera, men eg reknar med eg ikkje er åleine om å få denne typen mails i innboksen:

 

Eg attgjev berre frå dei par siste dagane:

 

~~~~~~~~~~

 

Mandag 13:45 - "Geilo-Øyane" er trukket! Og i sjølve mailen står det: "Geilo-Øyane" er blitt uttrukket kl. 13:45 og du har dermed fått en plass i finalen om en luksusreise til Hawaii for to inkl. lommepenger! (verdi 100.000 kr). Alt du må gjøre er å svare på de siste spørsmålene i finalen for å komme nærmere den fantastiske drømmereisen for 2 personer!

 

Gratulerer Lars - Her er 8 x MillionFlax Skrapelodd. Og i sjølve mailen står det: Du leste riktig. Du får tilsendt 8 x MillionFlax til din adresse i Poste restante Geilo for kun 1 kroner. Vi trenger bare en bekreftelse på at du fortsatt bor på samme adresse. Bor du fortsatt på følgende adresse: etc. etc.

 

Dagens Dessert - Ny beskjed mottatt. Og i sjølve mailen står det: Att: Lars Øyane. Du har mottatt en beskjed fra: Pointblog
. Vi er utrolig glade for at vi kan meddele at du har en gave liggende 
som enda ikke er hentet.

 Gaven er et flott digitalkamera med HD video


. Alt du skal gjøre er å betale portoen (kun 1 krone) og utfylle hvor det 
skal sendes til – slik at vi kan være sikker på at du får det. » Klikk her, utfyll og hent din gave nå.

 

Vedr. ny bil til Lars Øyane. Og i sjølve mailen står det: Sjansen for å vinne den perfekte bybilen er nå innenfor din rekkevidde! Gratulerer Lars, du har som en av de få i Geilo fått muligheten via din E-mail lars.e.oyane@sdsl.no for vinne den perfekte bybilen.Det er snakk om en Peugeot 107 til en verdi av 109.900 kroner. klikk her for å se om det er deg som blir vår Geilo-VINNER. (første kommentar frå meg: kva skal eg med bybil på Geilo?)

 

~~~~~~~~~~

 

Eg tek til å bli lei desse mailane. Ikkje berre fordi dei lover "gull og grøne skoger", men kvar gong er det eit heilt rituale med å gå gjennom ein del tåpelege spørsmål. Kvar gong vil dei ha stadfesting av adressen, og dei vil ha mobilnummer, som eg ikkje har! Og spørsmål kan komma frå same staden dag etter dag! Når eg har stadfesta adressen min ein gong for alle, so må då det vera bra nok! Og når eg har svart at eg ikkje er interessert i noko medlemskap korkje i bokklubb eller tidsskrift eller viagra eller kva det måtte vera, vert eg irritert når spørsmåli berre kjem oppatt og oppatt! Eg har freista fleire gonger å få kontakt med desse firmai for å spørja kva dette skal tena til, men får ALDRI svar. Eg har sogar oppmoda om at dei RINGER MEG på mitt nummer i Tyskland for å fortelja meg om eg har vunne eller ikkje. ALDRI høyrer eg noko.

 

Er det nokon som kjenner seg att i denne situasjonen? Kan dette vera lovleg i vesle Noreg?

 

Eg tek gjerne imot kommentarar og hjelp...!

 

Med venleg helsing,

 

Lars E. Øyane

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Håvard Moe

Nokre konkrete tips:

 

1. Fyrste og beste tipset er å ikkje vise e-postadressa di på ei "open" nettside som over. Rediger den ut. Det er programvare (såkalla "bots") som sveiper over internett på leit etter mulige e-postadresser.

 

2. Aldri svar på noko av dette. Det berre bekrefter at dei har ei adresse som fungerer. Det er ingen vits i å be dei slutte - dette er ikkje greie folk.

 

2b. I tillegg: Aldri klikk linker i eller opne vedlegg til e-poster du ikkje kjenner avsender til. Det beste er om du sletter e-posten utan å opne den (om det er openbart at det er spam).

 

3. Spam-filter på e-posten. Sjekk med din internettleverandør om dei har.

 

4. I tillegg, bruk evt. spam-funksjonalitet i e-postprogramvaren din. Om det kjem noko gjennom noko slikt bruk "blokker avsender".

 

 

Redigert: Lagt til nytt punkt 2b.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Johan I. Borgos

De kommer ikke fra Norge, men fra en utenlandsk avsender som bruker et tolkeprogram for å oversette teksten til norsk eller andre språk. Følg rådene til Håvard!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Stian Høiset

"Noen" har fått tak i internettadressen din. Det hender IP (Internet Provider) tilbyr beskyttelse mot slike idiotiske e-poster, mot en varierende sum. Sjekk om din IP tilbyr en slik filtrering.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Linda Wathne

Jeg får haugevis med "møkk" for tiden. Dessverre tror jeg det er en eller annen av de nyere "slektskontaktene" som har fått noe i pcen som har plukket mailadresser, og sånt kan man jo ikke gardere seg mot selv om man er aldri så forsiktig med mailadressen selv. Spamfilteret ble tatt i bruk her da jeg ble sur nok (hehe), og det har jeg ikke brukt før. Det tar heldigvis en god del.

 

Mvh

Linda

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Johan I. Borgos

Dessverre tror jeg det er en eller annen av de nyere "slektskontaktene" som har fått noe i pcen som har plukket mailadresser, og sånt kan man jo ikke gardere seg mot selv om man er aldri så forsiktig med mailadressen selv.

 

De som sender ut spam, bruker programmer som støvsuger nettet for mailadresser (se pkr. 1 hos Håvard). Jeg har fått tilbud om cd'er med så og så mange millioner mailadresser til bruk i "kreativ markedsføring". Det nye er at spammerne bruker styggere metoder, for eks. å lokke deg til å åpne vedlegg. Da er hundreogett ute, for da starter et program som sender informasjon fra din pc, som bankkontonummer, passord, adresselister osv osv.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Håvard Moe

Lagt til nytt pkt. 2b i lista mi over. Linker og vedlegg i slike e-poster bør ein ligge langt unna.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Svein Arnolf Bjørndal

Et spamfilter fra internettleverandøren er absolutt tingen. Min e-postadresse er svært enkelt tilgjengelig, og har vært det i over ti år. Likevel har jeg svært lite spam i postkassen, så spamfilteret blokkerer det meste.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Inga Gurung

Høres ut som svindel, i likhet med disse spanske lotteriene som vi stadig vinner millioner i, bare vi oppgir kontonummeret vårt. Jeg skjønner ikke at du gidder å gå gjennom spørsmålene deres. Du kommer aldri til å få kontakt med dem. Kan du ikke merke e-postene som søppelpost og få avsenderne blokkert?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.