Gå til innhold
Arkivverket
Randi Hagen

Averøyeksperter? Knut Olsen Rånes f. ca. 1710 og Kirsti J. Folland

Recommended Posts

Randi Hagen

Hei,

 

Sier dette skiftet til Knut Olsen Rånes (f. ca. 1710 d. 1762 Rånes i Kvernes prestegjeld, Averøya) noe om hans opphav?http://arkivverket.no/URN:sk_read/24647/142/

 

Jeg har DNA-testet denne morfarslinja mi (Y-DNA) og er derfor veldig nysgjerrig på hvor den kom fra før den kom til Rånes. Vi har fått match med flere menn som skal ha samme stamfar - disse slektene var fra andre regioner i Norge og noe i utlandet f.eks Danmark.

 

Har noen av Averøyekspertene notert seg noe på denne Knut? Jeg vet han ble gift med Kirsti Jonsdatter. Det var en tråd i Digitalarkivet om ham også, der en rekke etterkommere ble nevnt. (Etterslekten kjenner jeg. Det er opphavet jeg er blank på.)

 

Spent på svar!

 

mvh Randi Hagen, Stange i Hedmark

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Svein Arnolf Bjørndal

Jeg tror ikke det, hvis ikke navnene på sølvtøyet som nevnes har noe med hans slekt å gjøre (Anders Rasmussen og Berete Hansdatter 1636 og 1626), men det kan også være kjøpt. Ellers nevnes skiftet etter Knuts første kone, Kari Eriksdatter, av 8/3 1740. Har du sjekket hva som kan stå der? Vergene for de umyndige barna kom fra morens slekt, eller var hennes svoger.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Randi Hagen

Takk for opplysningene, Svein Arnolf! Spennende med det sølvtøyet! :D

 

Har fått hjelp fra andre også og er fornøyd med svarene jeg har fått. Får skjerpe konsentrasjonen og komme gjennom noen skrifter. Har litt å jobbe med utover høsten. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.