Gå til innhold
Arkivverket
Johan I. Borgos

Stjørdal/NT: Maren Olsdtr f. 1827 på Skulbørstad

Recommended Posts

Johan I. Borgos

Mi oldemor Anne Jonsdtr blei født utafor ekteskap 14.09.1852 på gården Jøssås, som den gang lå i Lånke, en del av Stjørdal (gården er seinere overført til Malvik). Foreldrene var Jon Jenssen Venn fra Malvik og Maren Olsdtr Jøssås. Dette var fjerde leiermålet til Jon og det første til Maren.

 

Jon er grundig omtalt i Malvik bygdebok av Leif Halse, han kjenner jeg godt til. Problemet mitt er å finne opphavet til Maren. Dåpen av Anne står som nr. 157 for 1852 i kirkeboka for Stjørdal 1845 til 1858. Det er eneste gangen jeg har funnet Maren sikkert nevnt i noen kirkebok. Jeg fant ingenting om henne i Malvik-boka.

 

Fadderne til Anne var Anne Jonsdtr Gjeving, Anne Vang, også fra Gjeving, Berit Torsteinsdtr Bjørgum, Ole Vang, Jon Hågensen Lånke og Ander Anderssen Jøssås. Bare én fadder fra Jøssås får meg til å anta at Maren var en tilflytter dit, kanskje ei tjenestejente. Resten av fadderne ser ut til å være fra gårder i Lånke (tror jeg).

 

Jeg har sett gjennom konfirmantlistene for alle fire soknene i Stjørdal fra 1820 til 1852. Maren var et overraskende sjeldent navn der på den tida, bare ti jenter blei døpt så. Ei av dem het Maren Olsdtr. Hun står som nummer 43 blant konfirmantene i 1842, og var da vel femten år (født 23.06.1827). Foreldrene het Ole Johnsen og Anna Madsdtr, de bodde på Skulbørstad. Jeg har ikke bygdebøkene for Stjørdal – kan noen se om denne Maren må «sjekkes ut» av søket mitt?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Grete Jøraas

Maren Olsdatter Skulbørstad giftet seg i 1845 med Daniel Håkonsen Stokkan som døde 1907

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Johan I. Borgos

Takk, Grete! Da er hun uaktuell som kandidat. Jeg leiter videre i Malvik.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.