Gå til innhold
Arkivverket
Marius Hellerud

Skiftebehandlingen etter prostinne Marthe Bull (1795-1856) i Brunlanes

Recommended Posts

Marius Hellerud

Hei!

 

Marthe Bull (født Iversen 1795), enke etter prost Jacob Bull (1784-1850), døde 1. mars 1856 på «Aldershvile» (Gumserød) i Brunlanes og ble gravlagt ved Tanum kirke den 9. mars samme år. Ifølge anmeldte dødsfall for lensmannen i Brunlanes skulle boet registreres:

 

Kildeinformasjon: Vestfold fylke, Brunlanes lensmann, Dødsfallsprotokoll (SAKO/A-535/H/Ha/L0001/0001), 1838-1856, oppb: Statsarkivet i Kongsberg.

Permanent sidelenke: http://arkivverket.no/URN:sk_read/55366/46/

Permanent bildelenke: http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-sk10101301041047.jpg

 

Hverken skifteregistrerings, -behandlings, eller -utlodningsprotokoller for den aktuelle tiden ligger, så vidt jeg kan se, foreløpig online.

 

Jeg skulle veldig gjerne ha en kopi av skiftebehandlingen fra de nevnte protokollseriene, spesielt er det arvingene jeg er interessert i. Siden paret var barnløst antar jeg at det enten vil foreligge et testament til fordel for én eller flere personer, eller at boets arvinger vil være ektefellenes søsken med etterkommere, noe som er svært interessant for meg siden jeg stammer fra en av Marthes søstre.

 

På forhånd takk for hjelpen!

 

Med vennlige hilsen

Marius Hellerud

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Statsarkivet i Kongsberg

Til Marius Hellerud

 

Vi har funnet skiftbehandlingen etter Martha og Jacob Bull i protokollene du spør etter. Hvis du ønsker kopier kan du sende e-post til sakongsberg@arkivverket.no eller fyller ut kontaktskjema på våre nettsider, hvor du også oppgir din postadresse. Vi gjør oppmerksom på at det koster 4 kr pr. kopi + porto. Alternativt kan du ta med kamera og besøke oss på lesesalen vår og ta fotografier av materialet.

 

Vennlig hilsen

Statsarkivet i Kongsberg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Marius Hellerud

Flott! Da har jeg sendt dere en melding via kontaktskjemaet med postadresse og hvor jeg ber om kopier. Takk for hjelpen!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.