Gå til innhold
Arkivverket
Tore Nilssen

På politikammeret under Folketellingen 1910

Recommended Posts

Kristian Hunskaar (Arkivverket)

Er en person som oppholder seg på Politikammeret under Folketellingen, arrestert/fengslet? Og hva er evt forskjellen på bostatusene mt og b blant de tilstedeværende? Politikammeret i Bergen: http://digitalarkive...f01036708050569

 

Dette er "leilighet" nr. 4 av 4 knyttet til Politikammeret. Jeg tror ikke disse er arrestert/fengslet; kan det ha vært noe slags pensjonat på samme adresse som Politikammeret?

 

I "leilighet" nr. 1 av 4 derimot, som er politiets vakt og nattarrest, finner vi to husville og fem som er arrestert for beruselse.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Sven Hjortland

Bostatus:

b = bosatt på stedet

mt = midlertidig tilstede

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Tore Nilssen

Takk, Kristian. Men en av kvinnene i leilighet nr 4 oppgir yrket "gatepike". Og Nils Nilsen, som er grunnen til at jeg fant dette oppslaget, har permanent adresse annet sted i Bergen, ifølge FT; det gjelder sikkert langt flere på listen også.

Sven: Spørsmålet er hva mt/b betyr - i praksis - på Politikammeret.

Etter å ha sjekket wikipedia - http://no.wikipedia.org/wiki/Bergen_kretsfengsel - tror jeg det er Bergen Kretsfengsel jeg har funnet: ifølge fengselloven av 1857 skulle cellefengselet og familieboligen for justisvaktmester ligge i samme bygg; og ifølge FT bor sistnevnte i leilighet 3.

Hilsen Tore

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kristian Hunskaar (Arkivverket)

Etter å ha sjekket wikipedia - http://no.wikipedia....en_kretsfengsel - tror jeg det er Bergen Kretsfengsel jeg har funnet: ifølge fengselloven av 1857 skulle cellefengselet og familieboligen for justisvaktmester ligge i samme bygg; og ifølge FT bor sistnevnte i leilighet 3.

 

Det ser slik ut. Interessant om noen kan opplyse om b/mt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.