Gå til innhold
Arkivverket
Litta

Mølle i Larvik - er det da snakk om Fritzøe ?

Recommended Posts

Litta

Jeg har fått forespørsel fra en danske om informasjoner om 'møllen i Larvik'. En av hans aner, Frederik Olsen Scheel/Skeel skal ha vært møller der omkring 1760-1774 (tidsrommet er usikkert). Han er død i 1776, da hans hustru gifter seg på nytt. HUn het Thale Marie (Jensen eller) Rasmussen Vinding. De er gift i København og er antakelig dansk.

 

Men det var denne 'møllen' som jeg gjerne skulle vite litt mer om.

 

På nettet fant jeg dette: http://www.industrim...drifter/Fritzoe

 

- er det sannsynligt at det er denne møllen det er snakk om eller var der mange andre møller i området på den tiden ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kristian Hunskaar (Arkivverket)

Hvordan møllen i Larvik skal forstås, avhenger for så vidt av hva slags kilde sitatet er hentet fra. Rimeligvis er det snakk om ei mølle i Farriselva, mens for eksempel Halle mølle nok ville blitt omtalt som Halle mølle på Neset eller Halle mølle på Brunlanes.

 

Men dersom sitatet er hentet fra ei dansk kilde, slik at det kan være grunn til å tro at den som kommer med utsagnet ikke er lokalkjent i Larviks-distriktet, kan den geografiske plasseringa i Larvik være nokså omtrentlig. I tillegg til å være navn på et kjøpsted/by, var jo Larvik også navn på et helt grevskap og sorenskriveri.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Litta

Takk, dere. Jeg skal bringe det videre.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Dag Aage Løkke

Det må være Fritzøe Mølle som er ment. I lenken din i ditt første innlegg står det om "møllen i Larvik" som ble nedlagt i 2001 og at virksomheten da fortsatte i Skien. Dette tolker jeg dithen at Fritzøe hadde (har) flere møller, på ulike steder, og at det med "møllen i Larvik" derfor menes den av Fritzøes møller som ligger (lå) i Larvik. Det er en kjent sak at Fritzøe (med nåværende eier Mille-Marie Treschow) har store eiendommer både i Vestfold og Telemark.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.