Gå til innhold
Arkivverket
Knut Rage

Oppslag i aviser

Recommended Posts

Knut Rage

Dei fleste folkebibliotek er knytta til Nasjonalbiblioteket si avisteneste, der ein kan søkja gjennom eit stort antal norske aviser tilbake til 1700-talet. Spør på biblioteket! Og viss ditt bibliotek ikkje er tilknytta denne tenesten, så be dei om å gjera det! Tenesten er gratis for norske bibliotek. Nokre aviser er dessutan tilgjengeleg utan brukarnamn og passord.

 

Meir info HER

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Leif Salicath

Fantastisk! Tusen takk for tipset. Jeg har tidligere stort sett brukt Nasjonalbiblioteket til å finne bøker, men nå er flere aviser tilgjengelig.

 

Jeg har med stor interesse forsøkt avisene og fant straks masse opplysninger om min oldefar som var kjøpmann i Fredrikshald og hans hyppige reiser til Christiania, Sverige og Danmark fra 1820 til 1850-årene. Det må ha stått en journalist fra Morgenbladet på kaia og sjekket alle som kom og dro. Det ble sogar notert hvor de bodde ved besøk i Christiania. Dette er bare en liten del av det en kan finne og jeg må sjekke videre for her er dødsannonser, salg og kjøp mm.

 

For øvrig var det mange andre kjente navn i de samme epistler.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Torbjørn Igelkjøn

Det kan vere verdt å nemne at OCR-skanninga ikkje fungerer så godt på eldre aviser, og då særleg dei med gotisk skrift. Mykje av innhaldet er dermed lite eller ikkje søkbart, og ein må difor ofte bruke leit-og-finn-metoden (dvs. bla seg fram) for å finne opplysningar.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.