Gå til innhold
Arkivverket
Maria Puntervold Dale

Kapring av D/S Thorunn 16-19 mai 1917? Kaptein Leif Puntervold.

Recommended Posts

Maria Puntervold Dale

1917

D/S Thorunn av Bergen blev kapret 16de mai. Skibet var netop nybygget i Larvik og skulde nordover i kystfart med høi fra Oslo for den norske stat, foreløbig til Beian. Da dette var et helt indenriksk anliggende hadde man ikke været nøie med papirene. Til fører var ansat en ung styrmand uten skippercertifikat. I Langesundsfjorden blev han stanset av en ubåt som satte to be væbnede mand ombord. Og disse førte «Thorunn» til Stettin midt for øinene på to norske torpedobåter, som forgjæves hævdet at skibet ikke var 3 kvartmil av land, da det blev stoppet. Norsk tålmodighet var nu spændt til det ytterste. Og som en utløsning blev der gjort vældig stas av føreren, da han vendte hjem fra Stettin. Bl. a. fik han guldur. Det tør dog være, at de to norske marineofficerer, som var situationens herrer, men hadde ordre til at undgå fiendtligheter, gjennemgik større sindslidelser i den saken.

 

Finnes det mer informasjon om denne hendelsen? Det er min oldefar Kaptein Leif Puntervold f. 24 Mai 1886 som mottok det gulluret. Har et lite avisutklipp der det står at kapringen fant sted 19 mai.(se bilde)

I innlegget over her, står det 16.

 

Kan noe hjelpe?

post-4963-0-29410300-1381406203_thumb.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Statsarkivet i Kristiansand

Vi kan ikke umiddelbart se at vi skulle ha noen arkivdokumenter om fartøyet eller kapringen siden Agder-amtene ikke var inne i bildet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.