Gå til innhold
Arkivverket
Dag Jarnøy

Finnes noe register for tiltale og straff

Recommended Posts

Dag Jarnøy

Jeg skulle gjerne ha søkt i arkiver om en dame født i 1815 som kom til Christiania i 1840 og praktiserte som kvakksalver mm helt frem til sin død i 1905. Ble hun noen gang tiltalt eller dømt for dette. Jeg har søkt i aviser etc uten hell. Har dere tips om hvor man kan lete? Jeg må finne et register da bare å bla gjennom protokoller mm blir vanskelig. Og finnes noen protokoller av denne typen tilgjengelig på Digitalarkivet?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anette S. Clausen

Det vil være fangeprotokoller og dombøker som du kan lete i. Vi har noen transkriberte fangeprotokoller fra Oslo http://digitalarkivet.no/cgi-win/WebMeta.exe?slag=vismeny&fylkenr=&knr=&katnr=11&aar=&dagens=&emnenr=6 og http://digitalarkivet.no/cgi-win/WebMeta.exe?slag=vismeny&katnr=11&emnenr=5&aar=&dagens=&fylkenr=3 Ellers har vi lite tilgjengelig i Digitalarkivet for rettsprotokoller for Oslo. Da må du kontakte Statsarkivet i Oslo. Byarkivet i Oslo vil muligens også ha noe.

 

Statsarkivet i Oslo kan du henvende deg til her på debattsidene: http://forum.arkivverket.no/forum/38-spoer-statsarkivet-i-oslo/ evt. på e-post saoslo@arkivverket.no

Byarkivet i Oslo: http://www.byarkivet.oslo.kommune.no/toppmeny/kontakt/

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Dag Jarnøy

Hei, takk for svar

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.