Gå til innhold
Arkivverket
Rune Thorstensen

LØST!! Skifter fra Haugland, Askøy 1726 og 1733.

Recommended Posts

Rune Thorstensen

I en sak for tinget får jeg vite at det var skifte etter foreldrene til Jacob Magnesen, Haugland. Det var skifte etter moren Marie Olsdtr. Haugland 27.05.1726 og etter faren Magne Andersen Haugland 28.11.1733.

 

Nå ser det dessverre ut til at der mangler skifteprotokoller for Nordhordland mellom ca 1711 og 1759, bortsett da fra skiftedesignasjonene fra samme område for 1731 og 1735-1748. Kan det likevel tenkes at disse skiftene er bevart, og om så er hvor er de da å finne?

 

Kan det tenkes at jeg skulle være så heldig at de befinner seg hos dere på Statsarkivet i Bergen?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Yngve Nedrebø

Det er desverre slik at en del arkivsaker er gått tapt, bl.a. skifteprotokollene for Nordhordland mellom 1716 og 1763. Skiftedesignasjonene gir oversikter over bo der det var umyndige arvinger, og kan derfor gi noe informasjon fra denne perioden. I en del tilfeller er skifteaktene bevart privat, og enkelte ganger får Statsarkivet i Bergen innlevert slike akter, enten til oppbevaring, eller for kopiering. Men det er unntakene. For storparten av materialet fra denne perioden gjelder nok det at det er tapt for godt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Rune Thorstensen

Takk for rask tilbakemelding. Det var vel slik jeg fryktet at det var, men det er jo alltid et lite håp I dette tilfellet faller jo dødsfallene utenom de to periodene med skiftedesignasjoner fra 1731 og 1735-1748. Jeg har imidlertid skaffet meg et brukbart bilde av slektsforholdene gjennom andre skifter og tingbøkene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.