Gå til innhold
Arkivverket
Fredrik Klouman

Hattemagersvend Torger Abrahamsen rundt 1760: Døde når?

Recommended Posts

Fredrik Klouman

Når døde Torger Abrahamsen, hattemagersvend i Christiania? (Jeg la 7/11 ut en lignende etterlysning i DIS Slektsforum under ”Oslo før 1814”, hitttil uten svar om Torger). Og hvem var Torgers foreldre?

 

Det jeg vet er at Torger Abrahamsen ble gift 27/8.1750 (Vår Frelser) med Sophie Amalia Glückstad født 1730 i Christiania. Torger var hattemagersvend (men står ikke i listen over Borgere i Christiania). De fikk 5 barn i tiden 1751-1760, den siste var Michael Vilhelm døpt 22/10.1760 (Vår Frelser).

Permanent sidelenke: http://www.arkivverk...y&idx_side=-165

 

Senere flyttet Sophie sammen med enkemann Villum (Wilhelm) Siebenborg (Sievenborg); de ble trolovet 29/12.1765 (Vår Frelser) men giftet seg ikke. De fikk 4 barn, den første var sønnen Johan Jacob Jancke døpt 2/1.1766 (Vår Frelser). (Sophie døde juli 1772, som ”fæstemøe”, jeg vet ikke når Wilhelm døde). Her er linker til trolovelsen og Sophies begravelse:

Permanent sidelenke: http://www.arkivverk...ny&idx_side=-35

Permanent sidelenke: http://www.arkivverk...y&idx_side=-365

 

Jeg har ikke klart å finne Torgers dødsfall i kirkebøker i Christiania, eller hos Gløersen (heller ikke finnes han som levende i tellingen 1801). Og jeg har ikke funnet ham i Familysearch. Normalt ville man tro at han døde i tidsrommet 1760-1765 en gang, men jeg har lett bredere enn det. (Hvis han ikke var den virkelige far til Michael Vilhelm kan han jo ha dødd så tidlig som 1756; forrige barn Johan Christian ble døpt 6/12.1756 (Vår Frelser)).

 

Kanskje Torger Abrahamsen døde utenfor Christiania og ble begravet et annet sted?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.