Gå til innhold
Arkivverket

Skifte etter Anna Lovise Øien, født Kuldstad, død 1870


Eli Kvisvik
 Del

Recommended Posts

Jeg lurer på om det finnes et skifte etter Anna Lovise Øien. Hun døde 22/02/1870 i Kristiansund, rett etter at yngste barn ble født. Dødsfallet finnes her:

Kildeinformasjon: Møre og Romsdal fylke, Kristiansund, Ministerialbok nr. 572D01 (1866-1872), Døde og begravede 1866-1872, side 229-230.

Permanent sidelenke: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=3829&idx_id=3829&uid =ny&idx_side=-183

 

Anna Lovise etterlot seg tre barn, som ble satt i fostring hos tre forskjellige slektninger (fra folketellingen i 1875):

 

Oline Marie, født 1863, i fostring hos sin farbror Johan i Bergen:

http://www.rhd.uit.n...nr=2814&lnr=000

 

Betsy Christine, født 1867, i forstring hos sin morfar Ole Kuldstad i Kristiansund:

http://www.rhd.uit.n...bnr=0016&lnr=00

 

Christian Annæus (min oldefar), født 1870, i fostring hos sin faster Gjertru og hennes mann Martin Frey (Moen) i Kristiansund:

http://www.rhd.uit.n...bnr=0029&lnr=00

 

Anna Lovises mann, Christian Øyen, er registrert i kirkeboken i Kristiansund som utflyttet til Amerika i 1870:

Kildeinformasjon: Møre og Romsdal fylke, Kristiansund, Ministerialbok nr. 572A10 (1865-1876), Inn- og utflyttede 1870, side 20.

Permanent sidelenke: http://www.arkivverk...ny&idx_side=-20

 

Transkribert:

Snedker Christian Christophersen Øien, nu i 33te Aar, Enkemand; hans 3 Børn ere igjen her, og Skrædder Søren Christian Christophersen Øien og Kone Lydia Augusta Nordtvedt, med sønnene Christian Gunerius (f. 2/11-67) og John Tiller (f. 8/7-69) er utflyttet til Amerika i 1870

 

Jeg har ikke sikkert funnet Christian på noen båt til USA, tror dette er hans bror, som han står som utflyttet sammen med og som het Søren Christian. I hvert fall er det Søren Christians kone som står sammen med ham:

http://digitalarkive...&merk=7632#ovre

 

Det hadde vært til hjelp om det var et skifte etter Anna Lovise, og jeg tenker at det kanskje er et offentlig skifte ettersom barna ble spredd alle steder, og faren ser ut til å ha emigrert. Det ville også være interessant å vite hvor det ble av Christian Øien, jeg har ikke klart å finne ham verken i norske kilder eller gjennom søk i USA etter 1870.

 

Jeg ble bedt om å spørre Statsarkivet i Trondheim da jeg spurte etter manglende skifteprotokoller i Kristiansund, se denne tråden:

http://forum.arkivve...nd-1870-aarene/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Statsarkivet i Trondheim har en skifteutlodningsprotokoll for Kristiansund 1869-1887. Vi kan ikke se at noe skifte etter Anna Lovise Øyen er oppført i registeret der.

 

Med vennlig hilsen

Elin Jacobsen

Statsarkivet i Trondheim

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ah. Det kan vel være fordi det ikke var noe i boet?

 

Er det noe annet sted det kan være mulig å finne noe knyttet til de tre barna som ble spredd for alle vinder? Jeg vet ikke om de hadde ordningen med verge på den tiden, eller om det ble skrevet noe i så fall. Faren er innskrevet i kirkeboken som utvandret til Amerika, og de tre barna er etterlatt hos tre ulike slektninger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et bo skulle være på en viss størrelse før det ble holdt skifte. Dersom barna ble satt bort av det offentlige, kan kommunen ha vært inne i bildet, men da må du vende deg til Interkommunalt arkiv i Møre og Romsdal

 

Mvh

Elin Jacobsen

Statsarkivet i Trondheim

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et bo skulle være på en viss størrelse før det ble holdt skifte. Dersom barna ble satt bort av det offentlige, kan kommunen ha vært inne i bildet, men da må du vende deg til Interkommunalt arkiv i Møre og Romsdal

 

Mvh

Elin Jacobsen

Statsarkivet i Trondheim

 

Takk for tips. Siden de ble satt bort til slektninger er det kanskje ikke noe som finnes der heller, men jeg kan forsøke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.