Gå til innhold
Arkivverket
Jaba

Laurenses nyetestamente 1857

Recommended Posts

Jaba

Dette er en side fra nyetestamentet til Laurense Gundersdatter (1842-1908) på Sand i Ryfylke. Jeg trenger hjelp til å tyde teksten, oppfatter at det står noe sånt som: "Dette nye testamentet ... faadet af ... Provst Hofgaard ... og tilhører mig Laurense Gundersdatter til Gud lade mig faa Bogen ..." og så blir det vanskeligere, inntil datering Sand 21. mars 1857, da hun var snart 15 år, altså har nok boken sammenheng med hennes konfirmasjon, men har ikke fått konfirmasjonsdagen bekreftet i kirkebøkene. Ser i bygdebok for Sand at det var en "prost Hofgård" som nettopp i 1857 skrev en forpaktningskontrakt for prestegarden på Sand, så det er nok mannen. Sogneprest i Stavanger. Noen som klarer hele teksten?

mvh

John Arne Bauge

post-2198-0-28031100-1386415593_thumb.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Else B. Rustad

Jeg leser det slik:

 

Dette Nye Testamte er mig faadet af Veledle Hr. Provst Hofgaard Jelsøe Præstegaard Og er mig tilhører mig. Laurense Gunderdatter til Gud lade mig saa i Bogen læse og forstaae, at ieg et Guds barn og himmelens arving blive men og komme til Jesum Christ som er min frelser mand forvisst. Sand d. 21d Marti 1857. L. G. D. S.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.