Gå til innhold
Arkivverket
Dag Jarnøy

Folketelling 1865 finner ikke et par personer i Christiania

Recommended Posts

Dag Jarnøy

Jeg letter etter Herman Colbjørnsen Øiseth født 1808 og kona Jacobine Wilhemina Andersen (Andersdatter) født 1815. De bodde i Nedre Slottsgate Christiania i et hus hennes far hadde eid men som Herman kjøpte. Jeg får ingen treff på noen av dem. Det sies at Herman var ute fra byen ca 1849 til 57 og da var i Moss. (Tidligere bodde han i Akersgaten 5 Kristiania) Er det noe jeg overser eller er det noen som ikke er med i Folketelling 1865 på nettutgaven?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jan Pedeersen

Hei Dag !

Jeg har funnet noe til deg,kanskje du har det fra før men allikevel.

Hermann og Jacobine ble gift Domkirken Oslo 11-12-1845 iflg FS

Hermann døde 2-6-1881 begravet 7-6-1881-Trefoldighetskrk Oslo,

Han var juveler f-Nes Romerike.

Leter videre

Mvh Jan pedeersen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Dag Jarnøy

Hei begge, takk for info, jeg har en del, men det er særlig fra 1840 til 1865 det er lite. Det sies han dro til Moss og kom tilbake. I skattelister for Christiania skatter han med tittel juveler/gullsmed frem til og med 1853 (300 spd av inntekt) og bosted N. Slottsgate 19 Chr, som han eier. Så kommer det ikke noe før 1858 (400 spd av inntekt) da har han tittel brennevinskontollør og bor i N. Slottsgate 19 som han eier. Han nevnes i avis i 1853 som oppnevnt brennevinskontrollør. Siden jeg har prøvd litt søk på flere fylker kan det være han var utenlands en tur? Han og kona har jo relativt sjeldne navn. Ved kona sin død har jeg hele skiftet, men testament fra før han dør i 1881 har jeg ikke sett. (De hadde ingen barn, men et par pleiebarn. Senere arver den ene (Hedvig) halvparten av alt)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Aslak Kittelsen

Hei!

Hvis det fortsatt er av interesse, så har jeg nettopp opprettet en liten artikkel på Lokalhistoriewiki om Herman Øiseth, blant annet med lenke til kirkebok for vielse og dødsfallsprotokoll. Artikkelen kan du finne her.

Han var sønn av Engebret Øyset, som var storbonde på garden Kjærnsmo helt sør i Nes på Romerike og varamann i 1814!

Med vennlig hilsen

Aslak Kittelsen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Dag Jarnøy

Hei, jeg har siden sist utgitt en bok (høsten 2014) hvor Herman Øiseth og Anne Marie Andersdatter dekker 2 store kapitler. Her er også mye om hva han begynte med da han sluttet som gullsmed. De to pleiebarna giftet seg med hverandre. Boka heter: lokalhistorie ved Ekebergskråningen. Den er utsolgt, men Ekebergparken har fortsatt noen eksemplarer.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.