Gå til innhold
Arkivverket
Anders Rasmussen

Straffange Bernhard Oluf Omberg og Muremester Johan Rasmussen

Recommended Posts

Anders Rasmussen

Hei! Jeg har to spørsmål. 1. I folketellingen i 1865 er Bernhard Oluf Omberg straffange og er registrert i Dronningens gate 11 - http://www.rhd.uit.n...nr=0088&lnr=000 går det å finne hav han sonet for? Spørsmål 2: Muremester Johan Rasmussen født 1849 i Hokksund blir gravlagt i januar 1900 på Vår Frelsers gravlund, se denne link fra gravferdselsetaten - http://www.begravdei...esult_page/1076 er det mulig å finne annen info om dette dødsfallet, f.eks. dato eller skifte papirer e.l? Alle svar mottas med stor takk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jolanta Akre

Vi skal se på dette og vil forsøke å veilede deg i starten av januar 2014.

 

Vennlig hilsen

Jolanta Akre, Statsarkivet i Oslo

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jolanta Akre

Informasjon om hva Bernhard Oluf Omberg sonet for, kan være innført i hans eventuelle domsakter. Slikt materiale, hvis bevart, finnes som regel i arkiver etter det fengslet hvor han var innsatt. Det kan også finnes noe informasjon i politi- og domstolsarkiver mv. Når det gjelder Kristiania/Oslo er det bevart arkiver etter en rekke fengsler med dokumentasjonen fra den aktuelle tiden. Statsarkivet i Oslo oppbevarer bl.a. arkiv etter Akershus festnings slaveri og arbeidsanstalt, Oslo fengsel. Riksarkivet har arkivet etter Botsfengslet. Materialet fra tiden rundt 1865 er som regel fritt tilgjengelig for undersøkelser i vår lesesal. En god del av katalogopplysninger finner du publisert i Arkivportalen, hvor du kan også legge en lesesalsbestilling. Arkivkatalogene er ellers oppstilt i veiledningsområdet ved lesesalen, hvor du kan få hjelp til å bestille det som er aktuelt.

 

Du kan gjerne begynne søket i Tom Larsens Register over domsakter for Akershus festnings slaveri og arbeidsanstalt 1768-1878, som er tilgjengelig i Digitalpensjonatet, i det gamle Digitalarkivet. Av hensyn til adresse du har funnet i folketellingen, kan det imidlertid være viktig å undersøke dagjournaler (fangeprotokoller) i Christiania rådstuearresten.

 

Når det gjelder opplysninger om Johan Rasmussens dødsfall, vil vi råde deg til å undersøke dødsfallsprotokollene i arkivet etter Oslo skifterett, som er tilgjengelige i tjenesten Skannet skiftemateriale. Du kan eventuelt også se gjennom Skannede kirkebøker.

 

Vennlig hilsen

Jolanta Akre, Statsarkivet i Oslo

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.